Hlavní obsah

Trenér Koubek prožívá při loučení s Čáslaví úlevu a štěstí

MOST

Nespoutaná radost propukla v táboře čáslavských fotbalistů i jejich věrných příznivců po závěrečném hvizdu druholigového zápasu v Mostě. Vítězství totiž zajistilo středočeskému celku konečné druhé místo v tabulce druholigové soutěže a tím i právo postupu do první ligy.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Miroslav Koubek

Článek

„Prožívám obrovský pocit úlevy, štěstí, zadostiučinění a hrdosti na tento tým. Úspěch dosáhlo podceňované mužstvo, kterému nikdo nevěřil. Dali jsme dohromady tým z hráčů, propuštěných ze svých klubů, nebo i těch, kteří byli náhradníky v konkurenčních mužstvech druhé ligy,“ nechal se slyšet čáslavský trenér Miroslav Koubek, který pochválil i zkušené hráče.

„Týmu hodně pomohli Prášil, Dian, Vít. Zvolili jsme proces, který fungoval. Všechno bylo v nejlepším pořádku a hráči chtěli pracovat, aby dokázali, že na druhou ligu mají schopnosti. Mladící prokázali touhu se zlepšovat. Získávali sebevědomí, sílu. Soutěž jsme zvládli bez velkých výkyvů,“ připomněl kouč.

Jen jedna jarní prohra

„Na jaře jsme prohráli jen jednou, a to na hřišti vítěze druhé ligy Bohemians 1905. Stali jsme se mužstvem, které se těžko poráží. Sedm zápasů jsme zvládli bez inkasovaného gólu. Měli jsme i štěstí, že další postupoví konkurenti tápali a přešlapovali na místě. Využili jsme toho, že třeba Dukla Praha, kterou jsem považoval za favorita, zklamala,“ analyzoval Koubek.

Rozhodující zápas v Mostě si ale jeho svěřenci hodně zkomplikovali. „Nesplnili jsme stanovený scénář. Hráli jsme harakiri fotbal. Kluci zbytečně pospíchali, přitom strategie zněla úplně obráceně. O poločase jsme si to důrazně vyříkali a výkon byl už taktičtější,“ rozebíral kouč vystoupení na severu Čech.

Co bude s Čáslaví dál?

Co bude s Čáslaví dál? „To je otázka pro vedení klubu. Soustředili jsme se na splnění postupového snu a budoucností jsme se nezabývali. Sám jsem zvědavý, jak to s klubem dopadne. Sportovně jsme do ligy došli, ale teď je to záležitost finanční, diplomatická,“ říkal Koubek.

Sám odchází do Baníku Ostrava. „Jednání s klubem jsem vedl už před několika týdny. Ale nechtěli jsme to ventilovat, přesto se to na veřejnost dostalo. Řekl jsem, že odchod oznámím až poté, co Čáslav skončí na druhém místě. A teď tedy svoje loučení mohu potvrdit. Mísí se ve mně nostalgie s očekáváním, ale ještě mě čeká poslední zápas na lavičce Čáslavi. S ním mám přece smlouvu až do konce června,“ tvrdil Koubek.

Za postup dostanou prémie 

Krásné chvíle si užíval i čáslavský záložník Ondřej Prášil. Před rokem sestoupil z první ligy s Mostem, kde působil dva roky. A v neděli se na mosteckém trávníku dočkal postupové euforie. „Jsou to skvělé okamžiky. V Mostě jsem byl nechtěný, teď si to vynahrazuji v jiném klubu. Mně sice v Čáslavi končí hostování, ale i v Mostě mi skončila smlouva. A nevím, co bude dál. Jedno je ale jisté, pro postup jsme udělali, co jsme mohli. Oslavy jsme měli naplánované už na minulý týden, takže před Mostem jsme raději nic nechystali,“ líčil zkušený fotbalista.

Vítězný gól v Mostě vstřelil útočník Michal Dian z penalty. „Minule jsem nedal pokutový kop proti Ústí nad Labem, ale v Mostě jsem si věřil. Před zápasem jsme neměli vysloveně určeného penaltového střelce, kdyby na něj došlo. Ale cítil jsem se dobře a neváhal jsem jít na ten pokutový kop. Důležité byly ale už dva góly předtím,“ vykládal slovenský forvard, který před dvěma lety postoupil do první ligy s Bohemians 1905. „Jsem rád, že jsem nyní Čáslavi pomohl osmi góly, ale je to úspěch celého mužstva. Máme vypsané nějaké prémie za postup, takže i z tohoto pohledu je ten závěr sezóny příjemný,“ dodal Dian.

Reklama

Související témata: