Hlavní obsah

Herec Ivan Trojan posílil kádr Bohemians a nastoupí proti Ústí

PRAHA

Netradiční přestup zrealizovalo vedení fotbalového klubu Bohemians 1905. Ze strašnického Unionu si vytáhlo na půlroční hostování herce a velkého příznivce klokanů Ivana Trojana, který by měl naskočit do sobotního utkání proti Ústí nad Labem, jímž se vršovický klub v Ďolíčku rozloučí s účinkováním ve druhé lize. Bohemians mají bez ohledu na výsledek jistý postup mezi prvoligovou elitu.

Foto: Bohemians 1905, ČTK

Registrační průkaz Ivana Trojana, dočasné posily Bohemians 1905.

Článek

„Nápad se zrodil v hlavě trenéra Pavla Hoftycha už v zimě. Ivan Trojan byl v té době hráčem PSK Union Strašnice. V řádném přestupním termínu jsme uskutečnili jeho příchod do Bohemky. Přišel ze Strašnic na půlroční hostování. Vše jsme zaregistrovali na svazu, Ivan tak je po celé jaro normálním členem kádru Bohemky,“ vysvětlil na klubovém webu šéf Bohemians Lukáš Přibyl.

Vršovický klub počítá, že Trojan nastoupí v závěrečných minutách. „Díky jeho startu chceme upozornit na to, že se Bohemka chce starat především o popularizaci fotbalu a chceme přispět i na dobrou věc. Za každou minutu, kterou Ivan stráví na hřišti, věnují Bohemians 5000 Kč na Klub nemocných cystickou fibrózou. Patronem těchto nemocných dětí je právě Ivan Trojan a tímto chceme veřejnost na tuto nemoc upozornit,“ doplnil Přibyl.

Proti plánu klokanů nebyl ani ústecký klub, který již ztratil šanci na postup. „O věci jsme diskutovali s fotbalovým svazem i s Ústím nad Labem, abychom neznevažovali soutěž. Všichni s tím souhlasí, informovali jsme i Českou televizi, která zápas vysílá přímým přenosem. V zápase jde stále o body, ale v tabulce se již nemůže nic změnit,“ podotkl ředitel Bohemians.

Reklama