Hlavní obsah

Petržela se vrací k trénování, má vrátit Žižkov zpátky do první ligy

PRAHA

Fotbalový kouč Vlastimil Petržela se po loňské léčbě závislosti na hazardních hrách a antidepresivech vrátí k trénování ve Viktorii Žižkov. S klubem, který sestoupil do druhé ligy, podepsal tříletou smlouvu. Informoval o tom mluvčí Viktorie Jiří Fryc. Petrželovým úkolem bude, aby Viktorku co nejrychleji vrátil zpátky do nejvyšší soutěže.

Článek

Živel Petržela se vrací na fotbalovou scénu. Kontroverzní trenér na lavičce Žižkova nahradí Zdeňka Ščasného, který do klubu přišel v listopadu, ale nedokázal Viktorii zachránit v nejvyšší soutěži. Klub s ním proto neprodloužil smlouvu.

„I když jsem v našem fotbale delší dobu nepůsobil, tak to neznamená, že bych jím nežil. S Viktorkou jsem jednal v posledních týdnech a práci zde beru jako výzvu. Nabídka mě oslovila, protože je zde prostor k práci a cíl je jasný,“ prohlásil Petržela při svém představení v sekretariátu klubu.

S žižkovským prostředím se zkušený kouč bude teprve seznamovat. "Pokud jde o stadión, tak ten si pamatuji z minulosti. Hodně se však těším na tréninkový areál na Xaverově. Ten jsem si zatím stačil prohlédnout pouze na internetu a jsem opravdu rád, že Viktorka takové zázemí má. Je to jedna z nejdůležitějších věcí. Velmi dobře si pamatuji na podmínky v Bohemce, kde jsme pomalu každý den trénovali někde jinde. Jinak pokud jde o lidi v klubu, tak jsem poznal, že všichni mají jeden cíl. Fotbal je týmová práce a to je dobře," uvedl Petržela pro klubové stránky.

Soupisku teprve prostuduje

Viktorka se po sestupu do druhé ligy rozloučila s několika zkušenými fotbalisty. Dá se říci, že Petržela začne na Žižkově budovat úplně nový tým. "Viktorku jsem v několika zápasech na jaře viděl, a tak určitou představu mám. Nyní je však předčasné uvádět nějaké podrobnosti. Až nyní se podívám na soupisku hráčů podrobněji a potom se s vedením budeme bavit o detailech. Stejná situace je i v případě realizačního týmu. V nejbližších dnech se bude vše řešit," avizoval nový kouč.

Pětapadesátiletý Petržela byl bez angažmá téměř rok a půl poté, co loni v lednu ukončil angažmá v Něftči Baku. Během této doby odmítl několik nabídek. Od září do prosince minulého roku pobýval v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích, kde se léčil ze závislosti na hazardu.

V české lize naposledy vedl do května 2007 Olomouc, předtím působil i na lavičce Slavie, Liberce, Sparty a Bohemians. Největší slávu mu přineslo angažmá v Petrohradu, který v roce 2003 a 2004 přivedl v ruské lize ke druhému a třetímu místu a později také do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: