Hlavní obsah

Kádr Ústí opouštějí Škoda a Pilík

Josef PešoutPrávo

Vynikající čtvrté místo v tabulce druhé ligy zdobí po nedávno skončené sezóně fotbalisty FK Ústí nad Labem. Severočeský celek dokázal držet krok s favority a patřil k největším překvapením soutěže. „Vzhledem k tomu, za jakých podmínek děláme v Ústí fotbal, je to neskutečný úspěch. Oproti minulým letům navíc máme trochu výhodu v tom, že nám zůstane třináct kmenových hráčů,“ řekl pro Sport.cz Stanislav Pelc, sportovní manažer klubu.

Článek

„Z pěti fotbalistů, kteří u nás byli na hostování, ale určitě v Ústí končí obránce Jaroslav Škoda, zapůjčený z Mostu. Útočník Tomáš Pilík se vrací do prvoligové Příbrami a měl by jít do přípravy s tamním týmem,“ sdělil manažer.

Dvojice hráčů hostovala ze Sparty. „Záložník Zdeněk Volek snad bude v Ústí pokračovat, v tom problém nevidím. Útočník Bohumil Nádeníček se asi zapojí do přípravy sparťanské rezervy. Povedu ale i další jednání se Spartou ohledně toho, že by nám Nádeníčka pro podzim znovu uvolnila. Uvidíme, jak to dopadne,“ naznačil Pelc.

Další forvard Richard Veverka patří Teplicím. „Po jednání s teplickým vedením jsme ale dostali příslib, že by Veverka měl v Ústí pokračovat na hostování. V posledních čtyřech kolech druhé ligy dal pět gólů, ale musí na sobě dál pracovat,“ uvedl sportovní manažer.

Příprava začíná koncem června

Možná, že odejde brankář Radim Novák. „V sezóně podával výborné výkony. Je o něj zájem ze slovenské Trnavy, předního celku tamní první ligy. Asi se domluvíme na nějaké zkoušce. V odchodu do vyšší soutěže nikomu bránit nebudeme,“ zdůraznil Pelc.

Jistotou je, že zůstává trenér Svatopluk Habanec. „Má smlouvu na dobu neurčitou. Objevily se nějaké náznaky o jeho přesunu na místo asistenta v Baníku Ostrava, ale nic z toho nebude. Studuje trenérskou profilicenci a skloubení studia s druhou ligou je pro něj asi optimálním spojením,“ uvažoval sportovní manažer.

Ústečtí zahájí letní přípravu 29. června. V plánu mají soustředění v areálu Jiskry Modrá na Děčínsku i sérii přípravných zápasů.

Reklama