Hlavní obsah

Ceny za červen putují do Brna, vítězi jsou Růsek s Machálkem

Hodně hektický byl poslední měsíc, během kterého účastníci Fortuna Národní ligy okusili do sytosti kouzlo anglických týdnů. Výborně zvládli náročný červnový program fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří z celkových devíti zápasů vytěžili sedm vítězství a dvě remízy a osamostatnili se na druhé barážové příčce. Velkou zásluhu měli pětigólový útočník Antonín Růsek a trenér Miloslav Machálek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Antonín Růsek z Brna a Marek Kodr z Vyšehradu během utkání FNL.

Článek

Hráčem měsícem června ve druhé nejvyšší soutěži byl vyhlášen Antonín Růsek, trenérem pak Miloslav Machálek. Oba ze Zbrojovky Brno.

Brnu se v červnu dařilo zejména střelecky, když hned v pěti zápasech zaznamenalo alespoň tři branky. Dvakrát Moravané udělili protivníkům „bůra" a Žižkov na konci měsíce dokonce rozstříleli nečekaně hladce 6:1.

Hned pěti góly se v červnu blýskl Růsek, jenž tak počet svých letošních zásahů zaokrouhlil na deset. Jedenadvacetiletý rodák z Troskotovic, jenž je členem mládežnické reprezentace, se prosadil celkem ve čtyřech duelech.

To vše pod vedením zkušeného kouče Machálka, pod kterým šla Zbrojovka herně i výsledkově nahoru. Do klubu přišel osmapadesátiletý stratég loni v říjnu z nedaleké Líšně a anketu o nejlepšího trenéra měsíce od té doby vyhrál třikrát - naposledy v květnu.

Brno, které prohrálo naposledy 26. října na Žižkově, se díky úctyhodné šňůře šestnácti utkání bez porážky vyšvihlo na druhé místo tabulky, jež také za Pardubicemi obsadí.

Reklama