Hlavní obsah

Petrouš: Ještě nejsem tak starý, Žižkovu chci pomoct zpět do ligy

Hrál za vídeňskou Austrii, za Spartu i za ruskou Kazaň. Celkově strávil zkušený fotbalový stoper Adam Petrouš v zahraničí pět let. Nyní se chce dvaatřicetiletý zadák dostat do kádru druholigového Žižkova. Ten vede kouč Vlastimil Petržela, který obránce do velkého fotbalu vytáhl. „Jistý vděk vůči Vlastovi cítím, rád bych teď Vitkorce pomohl vybojovat postup do první ligy,“ prozradil Petrouš.

Článek

Ozval se vám mimo Žižkov ještě nějaký jiný klub?

Měl jsem nabídku také z Brna. Chtěli, abych s nimi trénoval čtrnáct dní, což je pro mě hrozně dlouhá doba. Chtěl jsem se s nimi domluvit konkrétně na podmínkách, které mi ovšem říct nedokázali. Kdyby mi po čtrnácti dnech řekli, že nemají zájem, tak bych pak těžko někde něco sháněl. Proto jsem tam ani nejel.

Tak jste přijal pozvání trenéra Petržely...

S Vlastou jsme si zavolali v pátek. Ptal se mě, jak to se mnou vypadá, a tak jsem mu řekl, že po zranění achilovky trénuji. S týmem se nyní připravuji asi týden.

Jaké jsou šance, že od nové sezóny budete oblékat žižkovský dres?

Nyní jsme domluveni na týdenním testu. Potom bychom si měli sednout a rozhodnout se. Věřím, že ve Viktorce zůstanu.

Sám byste tedy angažmá pod žižkovskou věží uvítal...

S působením ve Viktorce bych byl určitě spokojený. Chtěl bych jí pomoct do první ligy. Taky cítím jistý vděk vůči trenérovi, který mě vytáhnul do velkého fotbalu.

Osoba kouče Petržely hraje ve vašem rozhodování velkou roli?

Trénoval jsem pod ním už rok v Bohemians. Známe se dobře.

Pokud by o vás žižkovský klub projevil zájem, zvažoval byste ještě jiné nabídky?

Jestli Viktorka řekne ano, potom nemám důvod ji odmítnout. Už bych nekoukal na to, jestli se ozve Brno nebo Ostrava. Navíc i kvůli rodině bych rád nyní zůstal v Praze.

Ze zahraničí žádné nabídky nepřišly?

Byl jsem teď týden v Turecku, a tak jsem zjišťoval u známých, jak to tam vypadá. Stejně jako jinde ve fotbale je to ovšem i v Turecku nyní složité. V poslední sezóně jsem měl velkou smůlu na zranění, takže jsem půl roku nehrál. I proto teď příliš nabídek nepřišlo.

Nebojíte se toho, že ve druhé české lize zapadnete?

Venku jsem byl už pět let a mám už něco za sebou. Já nyní potřebuji hlavně hrát. Nebo myslíte, že by se na mě zapomnělo? Toho se nebojím. Ještě nejsem tak starý, rád bych Viktorce pomohl vybojovat postup zpět do ligy.

Na Žižkově byste mohli vytvořit silnou stoperskou dvojici s Pavlem Marešem...

To by bylo určitě hodně zajímavé. Zkušenosti oba máme, ale v jednom týmu jsme spolu ještě nehráli. Míjeli jsme se jak v Bohemce, tak na Spartě.

Reklama

Související témata: