Hlavní obsah

Fotbalisté Vítkovic chtějí lépe chytit začátek druhé ligy

OSTRAVA

Stabilizovat kádr a vyhnout se bojům o záchranu, takové jsou cíle druholigových fotbalistů Vítkovic před startem sezony. Trenéra Vlastimila Paličku ale znovu čeká těžká práce, protože kádr menšího ostravského klubu už tradičně prošel velkými změnami.

Článek

Palička, který po katastrofálním startu v loňské sezóně nahradil odvolaného Aloise Grussmanna a dovedl mužstvo k záchraně, přišel o několik pilířů základní sestavy. Kanonýr Jaroslav Diviš přestoupil do Liberce, pryč je záložník Tomáš Kuchař a stoper Radim Derych se s klubem nedohodl na smlouvě. Hostování skončilo Adamu Křivovi s Tomášem Poznarem (Zlín), Tomáši Hrdlovičovi (Olomouc), Tomáši Čápovi (Kladno), Karlu Doležalovi (Jakubčovice) a Vlastimilu Švehlovi (České Budějovice). Náhrady se rekrutovaly zejména z vlastních zdrojů nebo z řad hráčů z nižších soutěží.

"Do áčka jsme posunuli sedm mladých odchovanců, ať to není jako v minulosti, kdy tady byla spousta hráčů na hostování. Vydali jsme se na cestu stabilizace kádru, ale je jasné, že to bude chtít velkou trpělivost. Po pěti kolech uvidíme, jak se to osvědčí," řekl na dnešní tiskové konferenci Palička.

Úvodním zápasům dávají ve Vítkovicích velkou váhu i po loňských zkušenostech, kdy za šest kol neuhráli ani bod. Ztrátu pak museli dohánět na jaře. "Začít bychom rozhodně chtěli lépe. Ale dopředu těžko odhadovat sílu našich soupeřů, protože v řadě klubů bylo změn podobně hodně jako u nás," podotkl Palička.

Klub lehce pohnul s úředním začátkem domácích utkání. Vítkovice je budou hrát v pátek od 17 hodin.

Reklama

Související témata: