Hlavní obsah

VIDEO: Dukla Praha vstoupila do sezóny vítězstvím nad Hlučínem

Fotbalisté pražské Dukly vstoupili do nového ročníku druhé ligy vítězstvím. Hlučínského nováčka v pátek na svém stadiónu porazili 2:1 brankami Chigoua a Bergra, za hosty snížil až v závěru Prokeš.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Po dvacetiminutovém oťukávání přišla první šance Dukly: Šimlovu hlavičku vyrazil Kosmál, který zlikvidoval i Chigouovu dorážku zblízka. V 27. minutě pronikl zleva do pokutového území Berger, ideálně přihrál a nabíhající Chigou prudkou ranou z šesti metrů skóroval.

Těsně po přestávce po kombinaci Kolomazníka s Chigouem zakončil akci Berger střelou podél brankáře na 2:0. V 70. minutě tečoval Chigou hlavou Kolomazníkův centr z přímého kopu, avšak brankář Kosmál na poslední chvíli zareagoval.

V 81. minutě zahrozili hosté: po centru z levé strany hlavičkoval do tyče Prokeš a odražený míč skončil těsně mimo. V 86. minutě se situace téměř opakovala, tentokrát však míč, odražený od tyče, dorazil Prokeš z brankové čáry do sítě. Poslední šanci Hlučína po Koubkově střele z úhlu vyrazil brankář Svoboda na roh a Dukla tříbodový zisk udržela.

Vítkovice zahájily druhou ligu prohrou s Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem zvítězili v prvním kole druhé ligy na stadiónu Vítkovic 2:1. Oba jejich góly vstřelil útočník Karlík.

Úvodní utkání nového ročníku se v pátek Vítkovicím nevydařilo. V 10. minutě chyboval před vlastním pokutovým územím Krása a Karlík dostal bez problémů hosty do vedení.

O dvě minutě později Vítkovičtí po Sládkově individuální akci srovnali na 1:1, víc už ale pozorná obrana Severočechů soupeři nedovolila. Krátce po přestávce pak herní převahu hostů zúročil v tříbodový zisk opět Karlík.

"Byli jsme zvědavi, jak se nový kádr bude naostro prezentovat. Zbrklost a nervozita ale zapříčinily, že kromě vyrovnávací branky jsme nepříznivý výsledek už zvrátit nedokázali. Snaha sice byla, chyběla však fotbalovost," řekl domácí kouč Vlastimil Palička.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Vítkovice - Ústí nad Labem 1:2 (1:1)
Branky: 12. Sládek - 10. a 51. Karlík. Rozhodčí: Benedikt - Lakomý, Urban. ŽK: Franc (Ústí n. L.). Diváci: 560.
Vítkovice: Vaclík - Krejčíř (74. Hesek), Krása, Švestka, Reinberk - Mach, Motyčka, Plešek (58. Mikulenka), Jungmann (84. Lokša) - Hritz, Sládek. Trenér: Palička.
Ústí nad Labem: Novák - Hyčka (87. Pimpara), Džuban, Valenta, Dvořák - Franc, Martykán, Šmrha (75. Volek), Benčík - Karlík, Veverka (65. Jindráček). Trenér: Habanec.
Dukla Praha - Hlučín 2:1 (1:0)
Branky: 27. Chigou, 48. Berger - 86. Prokeš. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Lhoták. ŽK: Dobeš (Hlučín). Diváci: 512.
Dukla: Svoboda - Mikula, Kučera, Vorel, Pospíšil - Malý (73. Hanousek), Šiml, Gedeon, Berger (81. Svatonský) - Kolomazník (90.+2 Kokoška), Chigou. Trenér: Bittengel.
Hlučín: Kosmál - Štýbar, Bogdaň, Drozd, Sokol (60. Koubek) - Dobeš (81. Žižka), Poštulka, Švrček (6. Juřátek), Javorek - Honka, Prokeš. Trenér: Hajný.

Reklama

Související témata: