Hlavní obsah

Zlín na úvod druhé ligy remizoval 2:2 v Mostě

MOST

Fotbalisté Zlína zahájili své působení v druhé lize remízou 2:2 na hřišti Mostu. Tým bojující o rychlý návrat do nejvyšší soutěže doplatil především na nedisciplinovanost, když dvakrát umožnil jít soupeři do vedení po pokutových kopech. Navíc nevyužil šanci hrát celý druhý poločas přesilovou hru, když se těsně před poločasem k vyloučenému domácímu Fleišmanovi přidal i zlínský Malcharek.

Článek

Vypjaté atmosféře utkání nahrála už 4. minuta, kdy po faulu na Oboyu domácí Franěk proměnil penaltu a poslal Most do vedení. Stejný hráč mohl přidat druhý gól, ale tváří v tvář proti brankáři Kořínkovi neuspěl. Vzápětí se vlnila síť na druhé straně. Kroupa sice hlavou poslal balon jen do břevna, ale Malcharek z dorážky už mířil přesně.

Na hřišti se ještě více přiostřilo poté, co ve 40. minutě Fleišman z přímého kopu nastřelil ruku zlínského hráče stojícího ve zdi a nařízenou penaltu sám proměnil. V závěru prvního poločasu nejprve šel předčasně do kabin po druhé žlutou kartě Fleišman a po něm za udeření protihráče i Malcharek.

Na začátku druhé půle domácí nevyužili hned dvě obrovské šance a v obou měl prsty aktivní Franěk. Nejprve po individuální akci pálil mimo Kořínkovu branku a vzápětí po jeho nadýchaném centru mířil v obrovské šanci nepřesně i Andrei.

V 72. minutě Zlín podruhé vyrovnal. Šmahajovu střelu z přímého kopu tečovala domácí zeď a gólman Paleček už na míč nestihl zareagovat. Hosté se ještě nadechli k náporu, ale hlavička Kroči i prudká rána Šmahaje proletěly těsně nad břevnem.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Most - Tescoma Zlín 2:2 (2:1)
Branky: 4. Franěk z pen., 40. Fleišman z pen. - 20. Malcharek, 72. Šmahaj. Rozhodčí: Bílek - Košec, Teuber. ŽK: Oboya, Fleišman, Jedinák, Tonev, Sigmund - Malcharek, Vyskočil, Žůrek, Elšík, Kroupa. ČK: 44. Fleišman - 45.+2 Malcharek. Diváci: 1480.
Most: Paleček - Grečiško (46. Andrei), Tonev, Knakal, Fleišman - Loos, Jedinák, Hofmann (58. Rosendo), Oboya - Hora (45. Sigmund), Franěk. Trenér: Aňon.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Zbožínek, Kroča, Elšík - Vyskočil (60. Šrom), Šmahaj, Görner, Lukaštík (70. Novák) - Kroupa, Žůrek (81. Bačík). Trenér: Minář.
Opava - Vlašim 2:1 (2:0)
Branky: 3. Zapletal, 14. Cigánek - 64. Bálek. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Handlíř. ŽK: Novák - D. Nešpor, Pokorný, Kalabiška, Švamberg. Diváci: 2315.
Opava: Novák - Kolínek, Mezlík, Cigánek, Čáp - Uvíra - Kiša, Partyš, Nepožitek (80. Půda), Zapletal (61. Krčmařík) - Halaška (75. Malohlava). Trenér: Látal.
Vlašim: Toma - M. Nešpor, Šilhavý (20. Švamberg), Kropík, D. Nešpor - Vebr, Křeček, Pokorný, Průcha (58. Kalabiška) - Bálek, Brožík (66. Dvořák). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: