Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté porazili Most 3:1, dva góly dal Krutý

JIHLAVA

Jihlavští fotbalisté napravili nepovedený vstup do druhé ligy. Před domácím publikem dnes zvítězili nad Mostem 3:1 a do tabulky si připsali první tři body. Na úvod nového ročníku totiž jeden z favoritů soutěže před týdnem prohrál v Hradci Králové 0:2.

Článek

Vysočina o sobě dala poprvé vědět ve čtvrté minutě, kdy mosteckého brankáře Palečka prověřil Kadlec. Zato Baník poprvé nebezpečně zaútočil až ve 20. minutě, kdy na Wintrovu branku poslal prudkou ránu Jedinák, domácí opora ale stačila vyrazit míč na roh.

Skóre se poprvé změnilo o sedm minut později, kdy se z hranice velkého vápna prosadil technickou střelou nejlepší hráč zápasu Matěj Vydra. Za dalších osm minut se z přímého kopu trefil Krutý a zopakoval si to i krátce po přestávce, kdy jeho střela téměř z poloviny hřiště znamenala vedení 3:0.

To ale vydrželo Jihlavským jenom čtyři minuty, protože po faulu gólmana Wintra snížil z nařízené penalty Franěk. Most se dál snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale nebezpečné akce přicházely spíše z kopaček hráčů Vysočiny. Žádná z nich už ale ve zbytku zápasu neměla gólové vyústění.

Vysočina Jihlava - Baník Most 3:1 (2:0)
Branky: 35. a 51. Krutý, 27. Vydra - 55. Franěk. Rozhodčí: Býma - Gallo, Vysloužil. ŽK: Winter, Gába - Franěk. Diváci: 1450.
Jihlava: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec, Karlík - Vydra (88. Vyskočil), Gába, Lovětínský, Krutý (66. Korčián) - Simr (90. Peška), Tecl. Trenér: Urban
Most: Paleček - Grečiško, Tonev, Knakal, Sigmund - Loos (67. Andrei), Jedinák, Hofmann (75. Štumpf), Diego (46. Hora) - Franěk, Onyango. Trenér: Aňon.

Reklama

Související témata: