Hlavní obsah

Čáslavští podlehli v druholigovém derby Vlašimi

ČÁSLAV

Fotbalisté Vlašimi vyhráli v třetím kole druhé ligy středočeské derby v Čáslavi. Jedinou branku zápasu vstřelil v 20. minutě Bálek.

Článek

Hosté začali velice aktivně. V 9. minutě průnik Pokorného skončil rohem, podobně dopadla akce, když po centru z levé strany Bálek hlavou tečoval míč vedle čáslavské branky. Na druhé straně se uvolnil Markovič, jenže mířil nepřesně.

A tak se radovali hosté. V 20. minutě po nepřesné kombinaci domácích hráčů skončil míč u Švamberka, po jehož centru Bálek otevřel skóre přesnou hlavičkou.

Vzruch pak přinesly až poslední minuty prvního poločasu. V 38. minutě se po dlouhé době osmělil domácí Kunášek, jenže pálil jen do připravené náruče brankáře Drápely. Za chvíli váhající vlašimské obraně a gólmanovi vypíchl míč Holub, jehož centr před Markovičem odvrátil Nešpor.

Po pauze se o první fotbalový moment postaral vlašimský kanonýr Bálek, který si vypracoval slibnou pozici, ale pálil nad. Dobývání soupeřovy brány šlo Čáslavským hodně ztuha, hosté pochopitelně nikam nespěchali. V 69. minutě Houdek vyběhl daleko proti Bálkovi, který stačil přihrát do šestnáctky, ovšem Kalabiškovi gólovou radost nedopřál vracející se Vít.

S přibývajícími minutami čáslavský tlak přece jen sílil. V 80. minutě poslal Kunášek trestný kop do šestnáctky hostů, Vlasko potom bránící val neprostřelil a následný závar vyřešil gólman Drápela.

Nejblíže kýžené branky byli domácí v 84. minutě. Po rohovém kopu nastřelil Ricka hlavou břevno, potom minul míč, který mu vracel Vít, a Vlaskovu dělovku vytáhl brankář Drápela. Čáslavští tak po osmnácti domácích zápasech prohráli.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Čáslav - Vlašim 0:1 (0:1)
Branka: 20. Bálek. Rozhodčí: Ochotnický - Filípek, Urban. ŽK: Haniak, Kunášek - Vebr, Křeček. Diváci: 1227.
Čáslav: Houdek - Kotrba, Ricka, Vít, Nitrianský - Kotyza, Dobal (55. Vlasko), Brunclík (46. Haniak), Kunášek - Holub (65. Fikejz), Markovič. Trenér: Bičovský.
Vlašim: Drápela - M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor, Švamberk - Vebr (88. Brožík), Křeček, Pokorný, Průcha (73. Dvořák) - Bálek (90.+1 Schuster), Kalabiška. Trenér: Nádvorník.

Reklama