Hlavní obsah

Sparťanské béčko neudrželo v derby s Duklou dvoubrankový náskok

SOKOLOV

Fotbalisté sparťanské rezervy nevyužili dvoubrankový náskok a ve 4. kole druhé fotbalové ligy se rozešli s pražskou Duklou 2:2. Za domácí na Strahově nastoupil po dlouhodobém zranění kolena slovenský záložník Kucka, jenž byl oporou vicemistra v minulé sezóně.

Článek

Domácí využili mírnou územní převahu po prudkém centru Belaida, který uklidil do sítě Putz. Po změně stran se po sérii šancí Sparty prosadil Jeslínek a zdálo se být rozhodnuto. Nedůraznost obrany však v 53. minutě využil Vrána a za dalších pět minut další chybu potrestal z bezprostřední blízkosti Chigou.

Překvapení svěřenci kouče Zdeňka Svobody se dále tlačili na branku Dukly, na jejich kopačky se ale vkrádala nervozita a nepřesnost. V divácky atraktivním souboji nakonec Dukla remízu udržela až do konce.

Sokolov doma uspěl s Třincem 

Fotbalisté Sokolova porazili Třinec 2:0 a posunuli se do čela tabulky. Po bezbrankovém poločase vstřelili Západočeši oba góly v rozmezí deseti minut a i ve třetím domácím utkání v sezóně zvítězili; jedinou ztrátu zatím zaznamenali remízou ve Vlašimi. Třinec si připsal druhou prohru.

Domácí si v úvodu vypracovali územní převahu, ale příliš brankových příležitostí si nevypracovali. Obrana Třince si s častými centry uměla poradit a hosté hru vyrovnali, ale Szmek z dobré pozice mezi tyče nezamířil a deset minut před koncem poločasu nevyužil Matůš velkou minelu Čupra. Po jeho malé domů stačil před hostujícím útočníkem zakročit brankář Zacharda, který míč nastřelil do hráče a odražený balon skončil vedle.

Sokolov začal i druhý poločas převahou a po hodině hry mohl překonat třineckého gólmana Lipčáka nikým nehlídaný Nádeníček, ale hlavičkou trefil jen brankáře. Za pět minut už ale Baník skóroval. Vaněček našel mezi obránci prostor na přihrávku Čadovi a ten poslal po zemi míč přesně k tyči. O deset minut později nacentroval Čupr a míč přilétl na hlavu Kurovi, který přinesl Baníku dvougólové vedení. Na druhé straně střídající Hupka ještě v závěru v jasné šanci prováhal nejlepší okamžik ke střele.

Zlína v deseti podlehl poslednímu Hlučínu

Po úvodních třech porážkách se fotbalisté Hlučína dočkali ve druhé lize prvního úspěchu díky vítězství 2:0 nad Zlínem, který na jaře sestoupil z nejvyšší soutěže. O výhře dosud posledního týmu tabulky rozhodly po více než hodině hry gól Juřátka a vlastní branka Kroči v rozmezí čtyř minut.

Hosté přišli už po necelé půlhodině o brankáře Kořínka, který dostal červenou kartu za faul na Žižku. Ze hřiště tak musel útočník Žůrek a do branky se postavil poprvé od svého příchodu do klubu náhradník Skácel. Oslabený Zlín nic nevymyslel. Za celý zápas si nevytvořil žádnou vážnou šanci a utrpěl první porážku v sezoně.

V závěru utkání musel lavičku hostů opustit kvůli svým komentářům trenér Ladislav Minář, kterého rozhodčí Mojžíš vykázal na tribunu.

Sokolov - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 65. Čada, 74. Kura. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Urban. ŽK: Kura, Duchnič - Kuděla, Chlebek. Diváci: 2020.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Kura, Knakal, Čupr - Podrazký, Čada, Pilař (90. Studík), Vaněček (84. Habai) - Nádeníček, Duchnič (85. Dejmek). Trenér: Purkart.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič, Kuděla, Chlebek, Bednarek - Malíř (75. Doležal), Ceplák (80. Hupka), Stýskala, Eismann - Matůš (71. Joukl), Szmek. Trenér: Neček.
Sparta Praha B - Dukla Praha 2:2 (1:0)
Branky: 29. Putz, 48. Jeslínek - 53. Vrána, 58. Chigou. Rozhodčí: Královec - Moláček, Koval. ŽK: Krob - Vrána, Mičic, Šiml. Diváci: 419.
Sparta B: Švenger - Droppa, Hejda, Sus, Krob (90. Košút) - Jeslínek (64. Valíček), Kucka, Folprecht, Belaid (84. Divíšek) - Třešňák, Putz. Trenér: Svoboda.
Dukla Praha: Jakubov - Kučera, Vorel, Vrána, Šiml - Malý (74. Berger), Gedeon, Kokoška (72. Svatonský), Mičic - Mikula, Chigou. Trenér: Bittengel.
Hlučín - Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 65. Juřátek, 69. vlastní Kroča. Rozhodčí: Mojžíš - Kordula, Vysloužil. ŽK: Bogdaň, Dobeš - Zbožínek, Görner, Šmahaj, Vozábal. ČK: 29. Kořínek (Zlín). Diváci: 760.
Hlučín: Kosmál - Dohnálek, Bogdaň, Švrček, Juřátek - Žižka (62. Koubek), Hrtánek (90. Kovář), Javorek, Dobeš - Sokol, Honka (77. Prokeš). Trenér: Hajný.
Zlín: Kořínek - Malcharek (70. Bačík), Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Görner, Vozábal, Lukaštík (77. Novák) - Žůrek (30. Skácel), Kroupa. Trenér: Minář.

Reklama