Hlavní obsah

Viktoria Žižkov porazila v druhé lize fotbalisty Čáslavi

Jediný gól stačil fotbalistům Viktorie Žižkov v dnešním utkání 4. kola druhé ligy k vítězství nad Čáslaví. Branku vstřelil v 57. minutě střídající Zdeněk Koukal.

Článek

Už během prvního poločasu měl Žižkov jasnou převahu a vytvořil si několik brankových příležitostí. Nejblíže gólu byl Hromek, který nastřelil břevno.

V druhé půli přišli na hřiště Koukal se Strakou a oživili hru. Zejména Koukal měl několik slibných šancí a v jedné z nich se prosadil technickou střelou po zemi.

Trenér Pražanů Vlastimil Petržela ocenil hru Čáslavi, která velmi důsledně bránila. "Když jsme se v úvodu dostali k šanci, nebyli jsme dostatečně důrazní. Během přestávky jsme se pokusili o změny v sestavě, oživili jsme hru a padla branka. Pak se nám zranil Richard Culek a dávali jsme obranu jen tak tak dohromady, ale uhájili jsme čisté konto. A to je důležité," uvedl.

Kouč středočeského týmu Přemysl Bičovský poznamenal, že si hosté zápas prohráli sami. "Nezvládli jsme začátek druhé půle, kdy padla jediná branka zápasu. Na závěr jsme měli několik pokusů z dálky, ale Bartalský nás vychytal. Když nedáme branku, nemůžeme venku bodovat," podotkl Bičovský.

Ústí připravilo první prohru Hradci a vládne druhé lize

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli souboj neporažených mužstev a posunuli se s plným bodovým ziskem do čela tabulky. Nedělní zápas Severočechů s Hradcem Králové rozhodl v 11. minutě domácí útočník Karlík.

Ústecký trenér Svatopluk Habanec poznamenal, že jeho tým zvítězil nad těžkým a kvalitním soupeřem. "O našem vítězství rozhodl první poločas, po přestávce nás soupeř přehrával. K derby do Mostu pojedeme se vztyčenou hlavou," uvedl Habanec.

Úvodní pětiminutovka patřila hostům, ale v 11. minutě si Karlík naběhl na Volkův rohový kop a hlavou překonal Lindra. O čtyři minuty později si královéhradecký brankář poradil s Veverkovou přízemní střelou.

Východočeši se dlouho na nic nevzmohli, v útoku byli neškodní a první střelu vyslali na domácí branku až v 40. minutě. Před přestávkou přestřelil ústecký Martykán z voleje z malého vápna břevno.

Rozhodl první poločas

Pět minut po poločase dostal ústecký útočník Veverka míč do běhu a jeho střelu z úhlu Lindr s obtížemi vyrazil na roh. Pak převzal iniciativu Hradec a ústeckého brankáře prověřil Chleboun. Domácí gólman Novák se posléze vyznamenal i po střelách Poděbradského a Karala.

V 69. minutě domácí rychle zaútočili a Veverkova střela se odrazila od břevna do autu. Hradeckým patřil závěr zápasu, ale Ústí jednobrankový náskok ubránilo.

Podle hradeckého trenéra Václava Kotala rozhodl první poločas. "Do zápasu jsme vstoupili špatně a brzy dostali branku. Ve druhém poločase jsme diktovali tempo hry a nevyužili jsme několik dobrých šancí. Hráči Ústí byli lepší v osobních soubojích," prohlásil Kotal.

Karviná rozstřílela Most

Karviná porazila Most 4:0. Severočeši zůstali bez výhry předposlední, vítězný celek se posunul na šesté místo.

Slezané začali utkání s velkou chutí. Hned v úvodu si vytvořili velký tlak a z něj vsítili tři branky. Kanonýr Opic se nejprve trefil z velkého vápna k pravé tyči a o 14 minut později zvýšil z trestného kopu už na 3:0. Mezitím skóroval po Milosavljevově přihrávce také zcela volný Hoffmann, na gólu měl ale značný podíl i brankář Šavol, který podběhl centr.

Mladý tým Mostu měl dvě vyložené brankové příležitosti, ale Oboya netrefil prázdnou branku a Andrei potom nastřelil tyč. Po změně stran již domácí kontrolovali hru a soupeř se téměř na nic nevzmohl. V samém závěru ještě Mišinský po tečované střele překonal brankáře Mostu počtvrté.

"Vítězství jsme potřebovali, protože v úvodu soutěže se nám mnoho nedařilo," uvedl trenér Karviné Leoš Kalvoda. Jeho mostecký protějšek Jorge Aňon přes vysokou prohru mínil, že jeho tým nepodal špatný výkon. "Svědčí o tom tři brankové šance. Domácí však měli z 90 procent úspěšné zakončení. V druhém poločase se nám už za stavu 0:3 hrálo hůř," řekl Aňon.

Viktoria Žižkov - Zenit Čáslav 1:0 (0:0)
Branka: 57. Koukal. Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Ubias. ŽK: Hromek - Kunášek, Dubský. Diváci: 1625.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Procházka, Petrů, Folwarczny - Hromek, Hušbauer (46. Koukal), Culek (53. Brabec), Zengue - Bukač (46. Straka), Kalod. Trenér: Petržela.
Čáslav: Houdek - Kotrba, Ricka, Haniak (70. Holub), Skoupý - Kotyza, Schut (62. Dobal), Vlasko, Kunášek - Dubský, Fikejz (62. Markovič). Trenér: Bičovský.
Ústí nad Labem - Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 11. Karlík. Rozhodčí: Kocourek - Moudrý, Štěrba. ŽK: Martykán, Dvořák, Šmrha - Rezek. Diváci: 1150.
Ústí n.L.: R. Novák - Pimpara, Džuban, Valenta, Dvořák - Volek (65. Franc), Šmrha, Martykán, Benčík - Karlík (83. Zachariáš), Veverka (74. Jindráček). Trenér: Habanec.
Hradec Kr.: Lindr - Přibyl, Wozniak, Chleboun, Kasálek - Poděbradský, Hochmeister, Karal (78. Janoušek), Fischer - Černý, Dvořák (67. Rezek). Trenér: Kotal.
Karviná - Most 4:0 (3:0)
Branky: 24. a 38. Opic, 29. J. Hoffmann, 90. Mišinský. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Večeřa. ŽK: Pavlík, Opic, Staš - Grečiško, Štumpf. Diváci: 2654.
Karviná: Kafka - J. Hoffmann (30. Tchami), Čeman, Buryán, Staš - Pavlík - Jursa, Ficek (67. Pontus), Milosavljev (65. Knötig) - Opic, Mišinský. Trenér: Kalvoda.
Most: Šavol - Grečiško, Tonev (43. Běloušek), Knakal, Fleišman - Andrei, Štumpf, S. Hofmann (46. Boutasgount), Oboya - Hora (72. Rosende), Franěk. Trenér: Aňon.

Reklama

Související témata: