Hlavní obsah

VIDEO: Dukla rozstřílela nováčka z Vlašimi

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha rozstříleli v úvodním utkání 5. kola druhé ligy nováčka GRAFFIN Vlašim 5:1. O dvě branky se postaral kamerunský útočník Dani Chigou.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

První šanci na Julisce sice měli hosté, když Kalabiška ve 14. minutě vystřelil po zemi těsně vedle, ale z protiútoku napřáhl Malý a povedenou ranou z 25 metrů otevřel skóre. Ve 37. minutě poslal Berger míč za obranu, Chigou se tváří v tvář brankáři nemýlil a prudkou střelou zvýšil na 2:0.

Také začátek druhého poločasu vyšel lépe Dukle. Pospíšil přebral míč na půlící čáře, postupoval až do pokutového území a křížnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči zvýšil na 3:0. Další pohlednou akci vyprodukovali domácí v 51. minutě, kdy Vrána zacentroval na hlavu Chigoua, který se ze sedmi metrů nemýlil. V 71. min. se situace opakovala, tentokrát centroval ale Malý z pravé strany a Berger lehounkou hlavičkou z deseti metrů k tyči upravil na 5:0. Hosté snížili po chybě domácí obrany, díky níž se Kalabiška ocitl sám před gólmanem Svobodou a trefil levý horní roh branky.

Jihlava pouze remizovala s nováčkem z Hlučína

Fotbalisté Jihlavy pouze remizovali bez branek s nováčkem soutěže z Hlučína. Vysočina si za celý zápas dokázala vypracovat jedinou brankovou příležitost, tu ale Tecl zahodil.

Navrátilec do druhé nejvyšší soutěže Hlučín přijel do Jihlavy s ryze defenzivní taktikou, se kterou si domácí v prvním poločase nevěděli rady. Jediný vzruch proto přinesla akce hostí z 28. minuty, kdy centr Sokola málem umístil za Winterova záda Honka.

Po přestávce pokračovalo marné jihlavské obléhání hlučínské branky. První vážnější příležitost Jihlavanů v zápase vymyslel až v 76. minutě Vydra, jenž postupoval sám na obránce, předložil míč zcela nekrytému kolegovi v útoku Teclovi, ten ale ideální příležitost ke skórování zahodil.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Vlašim 5:1 (2:0)
Branky: 37. a 51. Chigou, 15. Malý, 47. Pospíšil, 71. Berger - 74. Kalabiška. Rozhodčí: K. Hrubeš - Novák, Štěrba. Bez ŽK. Diváci: 762.
Dukla: Svoboda - Pospíšil, Kučera, Vorel, Mičic - Malý, Kokoška (66. Šiml), Gedeon, Berger - Chigou (74. Hanousek), Vrána (60. Svatonský). Trenér: Bittengel.
Vlašim: Drápela - M. Nešpor, Kropík (70. J. Dvořák), D. Nešpor, Švamberg (46. Schuster) - Vebr, Pokorný, Křeček, Kalabiška, L. Dvořák (57. Jicha), Bálek. Trenér: Nádvorník.
Jihlava - Hlučín 0:0
Rozhodčí: Bílek - Peřina, Moláček. ŽK: Caha, Veselý, Vydra, Šisler, Kadlec - Juřátek, Dohnálek, Koubek. Diváci: 1500.
Jihlava: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec, Caha - Krutý, Gába (59. Lovětínský), Šisler, Gabriel (56. Korčián) - Vydra, Tecl. Trenér: Urban.
Hlučín: Kosmál - Bogdaň, Žižka (82. Štýbar), Švrček - Javorek, Sokol (63. Koubek), Hrtánek, Juřátek, Dohnálek - Dobeš, Honka (76. Prokeš). Trenér: Hajný.

Reklama

Související témata: