Hlavní obsah

Ústečtí fotbalisté prožívají famózní tažení

ÚSTÍ NAD LABEM

Famózní tažení fotbalistů Ústí nad Labem ve druhé lize nebere konce. Tým vyhrál všech dosavadních pět podzimních zápasů a usadil se v čele tabulky. A jeho bilance v součtu se závěrem minulé sezóny je ještě obdivuhodnější.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Když k tomu připočteme i tři vítězství z konce jara, tak jsme zvítězili ve druhé lize osmkrát po sobě,“ předkládá takřka neuvěřitelnou statistiku trenér Svatopluk Habanec. V čem tkví kouzlo ústeckého mužstva? „Kádr je už rok a půl prakticky pohromadě. Na rozdíl od minulosti, kdy jsme spoléhali na fotbalisty, kteří u nás byli na hostování, máme patnáct kmenových hráčů. Kluci vědí, co od sebe mohou navzájem čekat a to se odráží i v zápasech. Ale ne všechno je ideální. Zatímco první čtyři utkání této sezóny jsme vyhráli zaslouženě, v pátém kole v Mostě to tak snadné nebylo. Chyběla mi tradiční koncentrace, ale i s přispěním štěstí jsme střetnutí ještě otočili,“ rozebírá kouč.

Co první místo pro klub znamená? „Jsme teprve v šestině sezóny. Za měsíc může být všechno jinak. Ale chceme se na špici držet co nejdéle. Děláme fotbal ve velmi skromných podmínkách, každý úspěch je pro nás povzbuzením,“ tvrdí Habanec, který by rád uvítal ještě aspoň jednu posilu. „Při náročném programu nám jistě ubudou síly a nemáme tak široký kádr, abychom mohli využít více hráčů. Doufám, že v dohledné době přivedeme dalšího útočníka, protože Karlík s Veverkou jsou na to zatím prakticky sami,“ uvažuje trenér.

Pimpara v Mostě rozhodl

Vítěznou branku v zápase v Mostě, kde Ústečtí vyhráli 2:1, vstřelil obránce Jiří Pimpara. „Jsem rád, že mi to vyšlo. Sice jsem nepodal svůj nejlepší výkon, ale tím gólem se nějaké chybičky smazaly. Mám z toho nakonec dobrý pocit. Patnáct bodů v tabulce, to je super. Základem je bojovnost a dobrá parta. Něco podobného zažívám poprvé. Snad budeme sbírat body dál,“ líčí fotbalista, který je v Ústí na hostování z prvoligových Teplic. „V Teplicích jsem byl až čtvrtým stoperem, a tak mě poslali do Ústí. Nastupuji na místě pravého obránce. V zimě bych se měl vrátit do přípravy Teplic, ale uvidím, jak to dopadne,“ poznamenává Pimpara.

Zkušený stoper Michal Valenta se připojuje: „Odvádíme maximální výkony a přesvědčujeme se, že můžeme otáčet zápasy. V týmu je zdravá konkurence a troufáme si ve druhé lize na každého soupeře. Nemáme ničím svázané nohy, protože nikdo na nás netlačí, že musíme vyhrávat. Jsme na sebe zvyklí a dobře se doplňujeme. Všechno zatím funguje. Když se ve hře něco nepovede, dokážeme si to vysvětlit.“

Další výzva čeká ústecké fotbalisty už ve čtvrtek 3. září, kdy v Ondrášovka Cupu hostí sousední Teplice, obhájce domácího poháru.

Reklama

Související témata: