Hlavní obsah

Bezgólová série Čáslavi skončila, tým remizoval se Spartou B

ČÁSLAV

Fotbalisté Čáslavi remizovali v pátém kole druhé ligy s rezervou pražské Sparty 1:1. Domácí tým po dlouhé době skóroval, ale poločasové vedení neudržel. V 64. minutě vyrovnal Jan Kadlec.

Článek

Domácí začali náporem a v 3. minutě Nitrianský poslal nadějný centr do šestnáctky, ovšem Vlasko o pár centimetrů na míč nedosáhl. Hosté si nejvážnější šanci připravili v 17. minutě: Jeslínkův centr Třešňák dobře netrefil a poskakující míč v blízkosti Houdkovy brány uklidil na roh Ricka.

V 28. minutě skončila čáslavská série bez vstřelené branky, která trvala 308 minut. Vlasko napálil trestný kop do břevna a míč se odrazil za brankovou čáru. Domácí působili ve zbytku prvního poločasu odhodlaným dojmem, v osobních soubojích byli důraznější a Spartu B už k ničemu vážnějšímu nepustili.

Po změně stran se ale hosté znovu dostali do hry. V 59. minutě se míč zatřepal v čáslavské síti, ovšem Belaidovu branku rozhodčí neuznali pro Třešňákův faul. Poté mohli domácí své vedení pojistit, když po Kotyzově centru hlavičkoval Fikejz, Švenger však míč vytáhl na roh.

Prakticky hned z protiútoku se hosté dočkali vyrovnání, když po Krobově centru vysoký Kadlec přehlavičkoval Brezinského. Čáslavský brankář Houdek se zapotil i v 78. minutě, kdy na něj šla Krobova rána. Právě Krob byl v 85. minutě po druhé žluté kartě za zdržování vyloučen, ve zbytku zápasu se ale už stav nezměnil.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Čáslav - Sparta Praha B 1:1 (1:0)
Branky: 28. Vlasko - 64. J. Kadlec. Rozhodčí: Paták - Handlíř, Tacina. ŽK: Kotyza, Vlasko - Krob, Droppa. ČK: 85. Krob. Diváci: 912.
Čáslav: Houdek - Kotrba, T. Brezinský, Ricka, Nitrianský - Kotyza (69. Brunclík), Haniak, Vlasko, Okleštěk (56. Kunášek) - Fikejz, Markovič (77. Holub). Trenér: Bičovský.
Sparta B: Švenger - Kuncl, Hejda, Košút, Krob - Jeslínek (69. Valíček), Droppa, A. Belaid - Putz (43. J. Kadlec), Folprecht - Třešňák (88. Divíšek). Trenér: Svoboda.
Hradec Králové - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 71. Pilař. Rozhodčí: Makovička - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Wozniak, Pilař - Šťastný, Straka. Diváci: 3270.
Hradec: Lindr - Pilař (85. Dorotík), Wozniak, Chleboun, Kasálek - Poděbradský, Hochmeister, Karal, Fischer (90. Kalousek) - Černý, Dvořák (75. Rezek). Trenér: Kotal.
Žižkov: Hruška - Šťastný, Procházka, Petrů, Folwarczny - Hromek, Hušbauer (62. Novotný), Brabec, Zengue - Kalod (75. Straka), Koukal. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: