Hlavní obsah

Ústí dál vévodí druhé lize, probral ho ale až Veverkův příchod

Fotbalisté Ústí nad Labem ani v 6. kole druhé ligy nezaváhali a po výhře 1:0 nad Jihlavou dál vévodí tabulce se stoprocentní bilancí. Další tříbodový příděl jim v neděli zajistila Karlíkova branka ze 77. minuty; do té doby se ale spíše trápili. Jihlava se probrala až v závěru, šance si ale nevypracovala.

Článek

V Ústí se dlouho hrál jen průměrný fotbal. Domácí sice vyhrávali mnohem více soubojů ve středu hřiště, do šancí se ale nedostávali. Jejich soupeř byl přitom ještě neškodnější, a tak jedinými nebezpečnějšími situacemi byly Pimparova tečovaná střela z 25. minuty a na druhé straně Kadlecova hlavičková teč o deset minut později.

Zápas pozvedl z nudy až příchod mladého Veverky v 72. minutě. Kmenový hráč Teplic se postavil na pravé křídlo a z něj řídil všechny akce svého týmu. A odměna se záhy dostavila. Na jeho kolmý pas si naběhl Martykán a z pravé strany ještě dokázal před brankou najít volného Karlíka, který střelecky nezaváhal.

Veverka ovšem řádil dál. Za další dvě minuty vystihl Cahovu kličku a z pravé strany postupoval sám na branku, jenže trefil jen bližší tyč. Vzápětí si naběhl na padesátimetrový centr a parádním volejem jej poslal jen těsně vedle téže tyče. Své představení završil parádní akcí a prostrčením na Jindráčka, tomu se ale v šanci zamotal míč mezi nohy.

Jihlava se zvedla až v nastavení, kdy se do útoků už zapojoval i brankář Winter, kloudnou šanci si ale nevypracovala.

Most si ze Sokolova překvapivou remízu 1:1 

Fotbalisté Sokolova museli v utkání 6. kola druhé ligy zachraňovat proti předposlednímu Mostu alespoň bod za remízu 1:1. Udrželi tak sice neporazitelnost, ale k třem výhrám si připsali již třetí nerozhodný výsledek.

Hornické derby začali lépe hosté z Mostu, kteří šokovali domácí hned v 5. minutě, kdy se přesnou střelou k tyči prosadil Boutasgount. Tomu předcházela gólová šance Sokolova, kdy nebezpečně pálil Vaněček a brankář Mostu konečky prstů míč přistrčil nad břevno. Domácí inkasovaný gól evidentně poznamenal, navíc Most mohl skórovat znovu. Při rychlém protiútoku se míč dostal k Loosovi, který utíkal sám na brankáře, ale technickým pokusem branku minul.

Hráči Sokolova se postupem času dostávali více ke své hře a získávali převahu. Tvrdou střelu Duchniče stačil brankář Paleček vyrazit na roh, stejně jako Vaněčkův zakroucený centr, který málem zapadl do branky, nebo efektní nůžky Nádeníčka. Vyrovnání měl na noze před koncem poločasu Kura, ale skluzem míč nastřelil jen do brankáře Mostu. Po prvním poločase tak Most překvapivě vedl 1:0.

Druhý poločas se odehrával v režii domácího mužstva, které se hnalo za vyrovnáním. Hosté prakticky bránili v deseti a za polovinu se mockrát nepodívali. Sokolovští hráči měli několik vyložených šancí, ale ujala se až ta v 69. minutě, kdy si na Čuprův centr naskočil Duchnič a hlavou vyrovnal. Ve zbytku zápasu už hosté remízu ubránili, a tak si ze Sokolova odvezli cenný a těžce vybojovaný bod.

Žižkov sestřelil dvěma góly kanonýr fotbalistů Dukly Chigou

Fotbalisté Viktorie Žižkov nadále nepřipomínají tým, který se chce hned vrátit do první ligy. V nedělním utkání 6. kola druhé ligy podlehli doma v pražském derby Dukle 1:2 a z úvodních šesti zápasů tak hned tři prohráli. Obě branky hostujícího týmu vstřelil Dani Chigou. Po úvodním tápání obou týmů se začali prosazovat domácí, ale měli problémy s koncovkou. Do druhé půle tak trenér Vlastimil Petržela udělal dvě změny v sestavě, ale vytoužený efekt to nepřineslo.

Druhá půlka zápasu naopak vyšla agresivnějším hostům, kteří odolali tlaku Žižkova a udeřili z rychlých brejků. Ty přesně zakončoval kamerunský útočník Chigou, který se tak prosadil již šestkrát v sezóně. Jedinou branku domácích dal v nastaveném čase hlavou Tomáš Procházka.

"My jsme se na Žižkov velmi dobře připravovali a jsem rád, že mužstvo podalo výborný výkon. Jde o velmi důležitou výhru, navíc zaslouženou," uvedl trenér Dukly Günter Bittengel. Souhlasil s ním i domácí kouč Petržela. "Dukla vyhrála zaslouženě. Prohrávali jsme osobní souboje, nebyli jsme důrazní, čehož důsledkem byla obdržená branka. Pak jsme znervózněli. Ani zkušení hráči nepodávali výkony, které jsem očekával," řekl Petržela, kterému se zatím na lavičce Žižkova nedaří podle očekávání.

Juniorka Sparty tlačila Zlín, ale nakonec prohrála

Velmi nešťastné utkání sehrálo na Strahově sparťanské béčko, které bylo favorizovanému Zlínu více než důstojným soupeřem, ale nakonec nedělní zápas 6. kola druhé fotbalové ligy prohrálo 1:2. O lepší výsledek domácí tým připravila zoufalá koncovka a Belaidova hrubá individuální chyba.

Do vedení mohli sparťané jít v 35. minutě, kdy po krásné akci Folprecht trefil tyč. O čtyři minuty později napřáhl z hranice pokutového území Kuncl a jeho střela zapadla přesně do šibenice Kořínkovy branky. Zkraje druhé půle se sám na zlínského gólmana řítil Třešňák, dobíhající obránce ale jeho ránu zablokoval.

Na několik neproměněných šancí sparťané doplatili v 56. minutě, kdy po rohovém kopu srovnal Zbožínek. Vedení mohl domácím vrátit Došek, který však tváří v tvář Kořínkovi střelecky selhal. V 65. minutě sparťan Belaid nesmyslně kličkoval ve vlastním pokutovém území, o balon přišel a pro Kroču pak již nebyl problém překonat bezmocného Švengra.

Alespoň vyrovnat mohl znovu Došek, který se objevil sám před gólmanem, ani ve své druhé gólové šanci však Kořínka neprostřelil. Sparťané tak po velmi dobrém výkonu nakonec podlehli Zlínu 1:2.

Karvinští fotbalisté porazili v druhé lize Hlučín 2:0

Karvinští fotbalisté porazili v 6. kole druhé ligy Hlučín 2:0. Obě branky dali v závěru první půle, skórovali Opic z pokutového kopu a Pavlík. Ve slezském derby viděli diváci pohledný fotbal, ale lepší hru paradoxně předváděl Hlučín, zatímco Karviná střílela branky. Největší šance hostů měl Prokeš, jehož první střelu chytil Kafka a druhou vyhlavičkoval z brankové čáry Pavlík.

V 31. minutě v pokutovém území zahrál Bogdaň rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil kanonýr Opic. O 11 minut později Pavlík z velkého vápna vsítil druhý gól domácích.

Po změně stran hosté přidali na důrazu a snažili se změnit stav. Ovšem domácí hráli pozorně, a když se už se Hlučín dostal k příležitosti, zasáhl vynikající brankář Kafka. Největší šanci měl v 70. minutě Juřátek, jenž z pěti metrů hlavou těsně minul karvinskou branku.

Opava podlehla fotbalistům Třince 0:1, rozhodl Onuchukwu

Třinečtí fotbalisté v neděli vyhráli v druhé lize v Opavě 1:0 a v tabulce jim patří čtvrté místo. Branku vsítil v 82. minutě Onuchukwu.

První poločas odehrály oba týmy ve vysokém tempu a s řadou osobních soubojů. Opava byla blízko ke gólu v desáté minutě, kdy Zapletalovou dělovku vyrazil brankář Lipčák na roh. Ve 14. minutě střílel Szmek hlavou, ale doprostřed branky, pak tentýž hráč ohrozil brankáře Nováka skákavou střelou.

V druhém poločase šancí ubylo. Třinečtí mohli jít do vedení v 79. minutě, kdy Jouklovu střelu Novák zneškodnil. Rozhodující okamžik přišel krátce poté: brankář Novák při odkopu po malé domů trefil atakujícího Onuchukwu, od něhož se míč odrazil do branky. Domácím se vyrovnat nepodařilo. Wirthovu střelu zlikvidoval Lipčák a taktický výkon v závěru vynesl Třinci tři body.

Hradec opět zaváhal venku, Vlašim ho zdolala hattrickem Kalabišky

Hattrick záložníka Jana Kalabišky zařídil ve druhé lize fotbalistům Vlašimi překvapivou výhru 4:2 nad dosud druhým Hradcem Králové. Ten na půdě nováčka soutěže sice dokázal během tří minut stáhnout dvoubrankový náskok domácích, pak ale opět inkasoval a zápas už zvrátit nedokázal. Hradec je po prohře vinou horšího skóre pátý, Vlašim se dostala do středu tabulky.

Hradečtí letos inkasují málo a víc než jednu branku nepovolili ani jednomu z předchozích soupeřů, jenže ve Vlašimi se jejich defenzivě nevedlo. Navzdory chybám dlouho držela čisté konto. Až v 53. minutě dostal Bálek příliš prostoru ke střele a po Lindrově zákroku dorážející Průcha otevřel skóre. Za další tři minuty vedli domácí už 2:0, když se parádní ranou k tyči trefil Kalabiška.

Dva slepené góly dal i Hradec a v 70. minutě vyrovnal. Nejprve využil penaltu Fischer, pak si do vlastní branky srazil centr z přímého kopu bránící Marek Nešpor.

Hned po rozehrávce Hradec opět doplatil na malý důraz před vlastním brankářem a Pokorného střelu poslal do sítě dobíhající Kalabiška, který deset minut před koncem po centru Průchy dokonal třetím gólem hradeckou prohru. Východočeši venku prohráli stejně jako před dvěma týdny v Ústí nad Labem.

Sokolov - Most 1:1 (0:1)
Branky: 69. Duchnič - 5. Boutasgount. Rozhodčí: Makovička - Košec, Štěrba. ŽK : P. Knakal, Javorský - Boutasgount, Běloušek, Lafrance, Sigmund, Frnoch, M. Knakal, Loos. Diváci: 1820.
Sokolov: Zacharda - Šmerda (65. Komberec), Kura, P. Knakal, Čupr - Habai (89. Javorský), Čada, Podrazký, Vaněček - Duchnič, Nádeníček. Trenér: Purkart.
Most: Paleček - M. Knakal, Běloušek, Lafrance, Sigmund - Frnoch, Hofmann, Rosendo, Boutasgount - Hora (77. Tonev), Loos (88. Mozart). Trenér: Aňon.
Viktoria Žižkov - Dukla Praha 1:2 (0:1)
Branky: 90.+2 Procházka - 7. a 81. Chigou. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Szarowski. ŽK: Novotný, Kučera, Hušbauer, Šťastný, Petrů - Mikula, Vrána, Malý. ČK: 90. Petrů. Diváci: 1961.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Procházka, Petrů, Šťastný - Hromek, Novotný (46. Hušbauer), Culek (77. Matějka), Zengue (46. Koukal) - Straka, Kalod. Trenér: Petržela.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Kučera, Mičic - Malý, Gedeon, Šiml (65. Kokoška), Berger (54. Svatonský) - Chigou, Vrána (86. Macháček). Trenér: Bittengel.
Sparta Praha B - Zlín 1:2 (1:0)
Branky: 39. Kuncl - 56. Zbožínek, 65. Kroča. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kovařík. ŽK: Švenger - Kořínek. Diváci: 208.
Sparta B: Švenger - Kuncl, Hejda, Košút, Droppa - Jeslínek, Folprecht, Kucka (42. Valíček), Belaid (75. Divíšek) - Třešňák (71. J. Kadlec), Došek. Trenér: Svoboda.
Zlín: Kořínek - Kroča, Lukaštík (78. Šrom), Jelínek, Zbožínek - Görner, Šmahaj, Vozábal (62. Novák), Malcharek - Žůrek (88. Bačík), Kroupa. Trenér: Minář.
Ústí nad Labem - Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 77. Karlík. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Koval. ŽK: Franc, Zachariáš, Martykán - Caha. Diváci: 886.
Ústí: Novák - Pimpara, Džuban, Dvořák, Valenta - Franc (72. Veverka), Martykán, Zachariáš, Benčík - Jindráček (88. Hyčka), Karlík. Trenér: Habanec.
Jihlava: Winter - Karlík, Gába, Kadlec, Caha - Da Silva (87. Cihlář), Lovětínský (81. Veselý), Šisler, Gruber - Vydra, Tecl (87. Korčian). Trenér: Urban.
Karviná - Hlučín 2:0 (2:0)
Branky: 31. Opic z pen., 42. Pavlík. Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Novák. ŽK: Hoffmann, Pavlík, Opic, Staš - Bogdáň, Švrček, Dobeš, Zelinka. Diváci: 3160.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Čeman, Buryán, Staš - Pavlík - Jursa, Ficek, Tchami (66. Milosavljev) - Opic (86. Pontus), Mišinský (27. Juroszek). Trenér: Kalvoda.
Hlučín: Kosmál - Dohnálek, Bogdáň, Švrček, Juřátek - Žižka (57. Zelinka), Hrtánek, Javorek (78. Honka), Dobeš - Prokeš, Sokol. Trenér: Hajný.
Opava - Třinec 0:1 (0:0)
Branka: 82. Onuchukwu. Rozhodčí: Hájek - Kordula, Pelikán. ŽK: Nepožitek - Chlebek, Lisický. Diváci: 2055.
Opava: Novák - Kolínek (85. Neubert), Uvíra, Cigánek, Čáp - Partyš, Nepožitek, Wirth, Zapletal (82. Kiša) - Halaška (69. Přecechtěl), Půda. Trenér: Látal.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Bednarek - Joukl, Hupka, Stýskala (82. Hanus), Eismann (64. Malíř) - Matuš (75. Onuchukwu), Szmek. Trenér: Neček.
Vlašim - Hradec Králové 4:2 (0:0)
Branky: 56., 72. a 83. Kalabiška, 53. Průcha - 67. Fischer z pen., 70. vlastní M. Nešpor. Rozhodčí: Bílek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Kropík, Schuster (oba Vlašim).
Vlašim: Toma - M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor, Schuster - Průcha (90. Švamberg), Pokorný, Křeček, Kalabiška - Borák (79. Vebr), Bálek (85. Brožík). Trenér: Nádvorník.
Hradec: Lindr - Kasálek, Chleboun, Wozniak (62. Janoušek) - Poděbradský (86. Rezek), Karal, Fischer, Hochmeister, Pilař - Černý, Dvořák (77. Dorotík). Trenér: Kotal.

Reklama