Hlavní obsah

Hradec Králové vyhrál v Sokolově a je druhý

SOKOLOV

Hráči Hradce Králové ukončili v 8. kole druhé ligy dosavadní neporazitelnost Sokolova a po vítězství 2:1 na jeho hřišti vystřídali Západočechy na druhém místě tabulky. Všechny góly padly ve druhém poločase během jedenácti minut. Jako první se sice trefil Baník, Hradec ale rychle výsledek otočil a vybojoval šesté vítězství v sezóně.

Článek

V prvním poločase fotbalisté s šancemi šetřili a na dlouho jedinou vážnější příležitost měl po čtvrthodině hostující Hochmeister. Jeho střela z dvaceti metrů skončila těsně vedle. Baník postupně zatlačil soupeře k brance, ale hosté se úspěšně bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Po jednom z nich kopali přímý volný kop, který zakončil těsně před přestávkou hlavičkou do tyče Černý, rozhodčí ale také odpískal jeho faul.

Se skóre nakonec pohnul až téměř po hodině hry domácí Dejmek, který tečoval centr Čupra. Už o pět minut později ale Fischer nádhernou ranou vyrovnal. Hosty rychlý návrat do zápasu povzbudil a po chvíli potrestali zmatek v sokolovském vápně po centru z levé strany. Pilař pod padajícím brankářem Zachardou prostrčil míč do sítě. A to ještě čtvrt hodiny před koncem Černý vyhrál hlavičkový souboj se Zachardou, ale míč poslal vedle.

Snaha Baníku o vyrovnání už byla marná. Pilařovu střelu z dálky Lindr konečky prstů vytlačil nad břevno, v dobrých šancích pak selhali hlavičkující Knakal a Kura.

Třinec s Čáslaví nerozhodně

Fotbalisté Třince už potřetí za sebou vděčili nové nigerijské posile Ebusi Onuchukwuovi za to, že v druhé lize bodovali. Tentokrát jeho gól přinesl domácím alespoň bod za remízu 1:1 s Čáslaví. Větším ziskem Třinec pohrdl, protože Eismann neproměnil penaltu a více než půlhodinová přesilovka po vyloučení Ricky i přes místy drtivou převahu k dalšímu gólu nevedla.

Pětadvacetiletý útočník se trefil i ve svém třetím utkání v barvách Třince. Při jeho debutu v Opavě to stačilo na výhru, v minulém kole obral o body vyrovnáním na 1:1 lídra soutěže Ústí nad Labem. Tentokrát hrál poprvé v základní sestavě, ale jeho chvíle přišla až po hodině hry, kdy se opět postaral o vyrovnání.

Domácí v tu chvíli už dlouho prohrávali, protože v 18. minutě čáslavský Okleštěk prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Od té doby ale měl Třinec trvalou převahu, kterou aktivní Nigerijec završil trefou ve skluzu po centru Stýskaly.

A už za chvíli mohl Onuchukwu dokonat obrat, ale hostující Ricka jej ve vyložené šanci stáhl na zem. Byl za to vyloučen, z penalty se ale trefil Eismann jen do břevna.

Sparta ztratila dva body v závěru

Fotbalistům béčka Sparty dnes v 8. kole druhé ligy nestačil k vítězství ani vedoucí gól v 90. minutě. S Hlučínem nakonec remizovali 2:2, když o druhou výhru v sezoně je ve druhé minutě nastavení připravil hostující Javorek.

Do zápasu na stadionu Evžena Rošického na Strahově vstoupili lépe hosté. Předposlední tým tabulky poslal do vedení už v páté minutě Prokeš. Spartě se podařilo ještě do přestávky vyrovnat díky Jiroušovi, kterého přesným centrem našel Aimen Belaid.

Na dosah druhému tříbodovému zisku v sezoně se Sparta přiblížila v 90. minutě, kdy střídající Putz dorazil do branky Třešňákovu střelu. Poslední slovo měl však Hlučín, kterému bod za remízu zajistil v posledních vteřinách utkání Javorek.

Sokolov - Hradec Králové 1:2 (0:0)
Branky: 56. Dejmek - 61. Fischer, 67. Pilař. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Koval. ŽK: Šmerda - Fischer. Diváci: 1960
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Knakal, Kura, Čupr - Podrazký (75. Habai), Čada (78. Javorský), Pilař, Vaněček - Duchnič (67. Nádeníček), Dejmek. Trenér: Purkart.
Hradec Králové: Lindr - Poděbradský, Wozniak, Chleboun (56. Karal), Kasálek - Fischer, Janoušek, Hochmeister, Rezek (66. Přibyl) - Pilař (86. Dvořák), Černý. Trenér: Kotal.
Třinec - Čáslav 1:1 (0:1)
Branky: 56. Onuchukwu - 18. Okleštěk. Rozhodčí: Mikel - Chytil, Peřina. ŽK: Kuděla, Stýskala, Hrdlovič - Dobal, Kotyza, Brunclík. ČK: 58. Ricka (Čáslav). Diváci: 1520.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Bednárek - Joukl, Stýskala, Hupka (40. Hrdlovič), Eismann (69. Malíř) - Onuchukwu (81. Matůš), Szmek. Trenér: Neček.
Čáslav: Valeš - Kotrba, Ricka, Vít, Nitrianský - Kotyza, Dobal, Haniak, Okleštěk (63. Kunášek) - Dubský (57. Brunclík), Fikejz (76. Markovič). Trenér: Bičovský.
Sparta Praha B - Hlučín 2:2 (1:1)
Branky: 35. Jirouš, 90. Putz - 5. Prokeš, 90.+2 Javorek. Rozhodčí: Benedikt - Zlámal, Mencl. ŽK: Belaid, Droppa, Smetana - Dohnálek. Diváci: 176.
Sparta Praha B: Švenger - Droppa, Košut, Hejda, Kuncl - Smetana, Folprecht, Belaid (70. Divíšek), Glaser - Jirouš (86. Třešňák), Došek (76. Putz).
Hlučín: Kosmál - Bogdaň, Žižka (66. Zelinka), Švrček, Prokeš, Javorek, Koubek (43. Sokol), Juřátek, Dohnálek, Dobeš, Hrtánek (74. Čelůstka).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články