Hlavní obsah

Na Žižkově skončil obránce Mareš, dva útočníci putovali do B-týmu

Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Mareš skončil v druholigové Viktorii Žižkov po jediném zápase. Od začátku sezóny marodil, a když naskočil do zápasu s Jihlavou, očekávání trenéra Vlastimila Petržely prý vůbec nesplnil. Po vysoké prohře 1:5 Petržela přeřadil do B-týmu i útočníky Radka Bukače s Róbertem Demjanem. Kouč to dnes potvrdil ČTK.

Foto: archiv

Pavel Mareš

Článek

"Pavel k nám přišel jako starší hráč, který měl naší hru pozvednout, pomoct nám s defenzivou. Začátek sezony ale promarodil, a když dostal šanci, byla to taky katastrofa," řekl Petržela. "Dnes jsme se gentlemansky domluvili, že bude pro obě strany lepší, když odejde a nebudeme řešit ani nějaké peníze," dodal.

Podobný osud by mohl potkat zanedlouho i stopera Adama Petrouše, kterého si také přivedl v létě Petržela. "Je pořád zraněný, moc nevím, co s tím. Jisté je, že ani vedení klubu s tím nemá moc trpělivost," dodal trenér.

Po zápase s Jihlavou poslal do rezervy i útočníky Bukače a Demjana. "Ani béčko pořádně nefunguje, už teď je plné třicátníků, kterých se jen obtížně zbavujeme," postěžoval si Petržela, který prý akutně shání hráče alespoň s druholigovou výkonností. "V prvním týmu mám osm kluků, kteří hráli nejvýš třetí ligu, tím těžší to máme," dodal.

Mareš i Petrouš jsou bývalí reprezentanti. Třiatřicetiletý Mareš pod Petrželou hrál v Bohemians a posléze také v Zenitu Petrohrad, z nějž se probojoval i do reprezentace. S ní se podíval i na mistrovství Evropy 2004, pak ale postupně zapadl a jeho bilance se zastavila na deseti startech. Za národní tým si na počátku tisíciletí zahrál čtyřikrát i Petrouš.

Reklama

Související témata: