Hlavní obsah

VIDEO: Dukla si poradila s Vítkovicemi

PRAHA

Fotbalisté Vítkovic se nedočkali vítězství ani v devátém kole druhé ligy, v němž dnes podlehli na hřišti pražské Dukly 1:3. Domácí tým měl v souboji s posledním týmem tabulky, který dosud získal jen bod, jasně navrch a mohl přidat další góly.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Po několika promarněných šancích se Dukla ujala vedení po půlhodině hry. Kulvajt přehodil brankáře Vaška a na brankové čáře si srazil míč do vlastní sítě Krejčíř. Za deset minut vedli Pražané navzdory absenci Gedeona, Chigoua a gólmana Vaclíka, který je na mistrovství světa dvacítek v Egyptě, o dvě branky. Po rohovém kopu zvýšil na 2:0 Malý.

Třetí gól vstřelila Dukla už ve druhém poločase z penalty, kterou proměnil Vrána. Vítkovice snížily v 64. minutě, kdy se trefil Reinberk hlavou po rohovém kopu. Hosté pak ožili, ale další gól nepřidali a Dukla se po předchozích dvou porážkách mohla radovat z vítězství.

Zlín porazil Vlašim

Fotbalisté Zlína porazili v předehrávce 9. kole druhé ligy Vlašim. Na hřišti v Kunovicích, kde našli do konce podzimu dočasný azyl, dnes zvítězili 3:2 a posunuli se na třetí místo tabulky.

Do zápasu lépe vstoupila Vlašim a skóre otevřel Kalabiška. Stejný hráč o chvíli později mohl zvýšit, ve velké šanci však branku netrefil. Také další příležitost patřila hostům. Průchova tečovaná střela skončila na tyči Kořínkovy branky.

Zlín nepřesnost hostů potrestal ještě v prvním poločase a po rohu vyrovnal kapitán Zbožínek. O výsledku rozhodl úvod druhé půle. V 55. minutě byl ve vápně faulován Kroupa a sám poslal Zlín do vedení. O jedenáct minut později zařídil domácím dvougólové vedení po rychlé akci Žůrek.

Také Tescoma málem doplatila na zahozené šance, které neproměnili Kroupa a Vozábal. V 72. minutě se prohnal zlínskou obranou Bálek a snížil na rozdíl jediné branky. Hosté v závěru sahali dokonce po remíze, ale střídající Brožík netrefil prázdnou branku.

"Určitě jsme zde neměli prohrát. Doplácíme však na naivní chyby a nezkušenost některých hráčů," řekl trenér Vlašimi Roman Nádvorník. "Zápasu by slušela remíza. V prvním poločase jsme upletli z ničeho bič," uznal domácí kouč Ladislav Minář.

Opava pošesté v sezóně nedala gól, v Jihlavě ubránila bod

Fotbalisté Jihlavy nenavázali na předchozí dva vítězné zápasy a v devátém kole druhé ligy doma remizovali s Opavou 0:0. Slezanům se nepovedlo skórovat už pošesté v této sezóně.

Jejich střeleckou nemohoucnost nevylepšil ani útočník Zbyněk Pospěch, který přišel na hostování z Brna. Za zisk cenného bodu mohou hosté děkovat výbornému gólmanovi Novákovi, který se zaskvěl v prvním poločase při gólových šancích Šislera a Veselého.

Opava zahrozila vážněji v první půli jen jednou. Ve 20. minutě si na centr Schaffartzika naskočil nikým neatakovaný Zapletal, ale minul Winterovu branku. Na nerozhodném výsledku nic nezměnilo ani vyloučení opavského Partyše deset minut před koncem. Hosté se nastěhovali před vlastní pokutové území a cenný bod ubránili. Střídající domácí útočník Simr trefil ze dvou metrů jen břevno Novákovy branky a jeho kolega Tecl nedokázal svou střelu z malého vápna vměstnat mezi tři tyče.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Vítkovice 3:1 (2:0)
Branky: 31. vlastní Krejčíř, 41. Malý, 58. Vrána z pen. - 64. Reinberk. Rozhodčí: Ochotnický - Košec, Urban. ŽK: Pospíšil, Hanousek - Bednář. ČK: 90. Hanousek. Diváci: 356.
Dukla: Svoboda - Pospíšil, Vorel, Macháček, Mičic - Hanousek, Berger (73. Hašek), Šiml, Malý (90. Mikula) - Vrána, Kulvajt. Trenér: Bittengel.
Vítkovice: Vaško - Krejčíř (76. Hesek), Švestka (61. Krása), Bednář, Reinberk - Klímek (46. Hritz), Jungmann, Motyčka, Mikulenka, Mach - Sládek. Trenér: Palička.
Zlín - Vlašim 3:2 (1:1) - hráno v Kunovicích
Branky: 34. Zbožínek, 55. Kroupa z pen., 66. Žůrek - 19. Kalabiška, 72. Bálek. Rozhodčí: Hájek - Kubáň, Szarowski. ŽK: Vozábal, Šmahaj - Dvořák. Diváci: 423.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Malý, Zbožínek, Jelínek (82. Elšík) - Vozábal, Görner (26. Šrom), Šmahaj, Novák - Kroupa, Bačík (46. Žůrek). Trenér: Minář.
Vlašimi: Toma - Vebr (65. Veselý), M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor - Borák (60. Brožík), Pokorný, Křeček, Průcha (72. Dvořák) - Bálek, Kalabiška. Trenér: Nádvorník.
Jihlava - Opava 0:0
Rozhodčí: Ardeleánu - Hojsík, Tacina, Cigánek. ŽK: Penc, Caha, Krutý - Pospěch. ČK: 80. Partyš (Opava). Diváci: 1780.
Jihlava: Winter - Gabriel (68. Tlustý), Penc, Kadlec, Caha - Veselý, Gába, Šisler (58. Krutý), Gruber - Vydra (79. Simr), Tecl. Trenér: Urban.
Opava: Novák - Uvíra, Cigánek, Horka, Čáp - Partyš, Nepožitek, Wirth, Schaffartzik (90. Krčmařík), Zapletal (85. Kiša) - Pospěch (90. Halaška). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: