Hlavní obsah

Zlínští fotbalisté rozstříleli v druhé lize Vítkovice, Dukla podlehla Třinci

ZLÍN

Zlínští fotbalisté dnes zvítězili v 11. kole druhé ligy nad posledními Vítkovicemi 4:1 a posunuli se na druhé místo tabulky před Hradec Králové. Hosté sice vedli, favorit však ještě do poločasu odpověděl třemi brankami.

Článek

Zpočátku to přitom na vysokou výhru Zlína vůbec nevypadalo. Už po 13 minutách potrestal chyby ve zlínské defenzivě Sládek, jenž se po sérii narážeček probil až do domácí šestnáctky a střelou z deseti metrů propálil Kořínka. Vstřelená branka však hostům paradoxně spíš uškodila.

Zlín zvýšil aktivitu a v 22. minutě vyrovnal. Žůrek uvolnil Malcharka a domácí obránce tváří v tvář Vaškovi nezaváhal. Zaváhali však jeho spoluhráči Šmahaj a Žůrek, kterým milimetrovými pasy připravil stoprocentní šance Vozábal. Na oba zlínské fotbalisty ale vítkovický brankář vyzrál.

Přesto Vaško do přestávky ještě dvakrát kapituloval. Nejprve protrhl střeleckou smůlu domácích Novák, ke kterému se po Malcharkově centru dostal odražený míč. Zlínský mladíček pak přízemní střelou nedal Vaškovi šanci. Za další dvě minuty poslal Vítkovické definitivně do kolen Kroča. Tomu po standardní situaci naservíroval míč Vozábal.

Jakékoliv snahy Severomoravanů o zvrat utnul hned tři minuty po změně stran důrazný Kroupa, na kterého po Žůrkově centru a následném Vozábalově přiťuknutí zívala už jen prázdná brána.

Zbytek zápasu se tak dohrával spíš v exhibičním tempu, když domácí řadu dalších tutovek zazdili. Tu největší v samém závěru střídající Bačík, jenž po Žůrkově vybídnutí trefil před prázdnou bránou pouze ležícího gólmana Vaška.

Dukla Praha podlehla fotbalistům Třince, rozhodl gól v závěru

Fotbalisté Dukly Praha prohráli v 11. kole druhé ligy na svém stadiónu s Třincem 0:1. Jediná branka dnešního utkání padla až v samém závěru, v 87. minutě rozhodl o tříbodovém třineckém zisku Doležal.

Hosté byli po celý zápas jednoznačně lepším celkem. V prvním poločase se Szmek a Eismann dostali do několika příležitostí, ale domácí defenziva v čele s brankářem Svobodou všechny nájezdy ustála. Po změně stran mohla jít paradoxně do vedení Dukla, ale trestný kop Malého o centimetry minul levou tyč Lipčákovy branky.

Pět minut před koncem se k odraženému míči dostal domácí kapitán Vorel, ale vyloženou šanci neproměnil. Prakticky z protiútoku po standardní situaci rozhodl osud zápasu přesnou hlavičkou střídající Doležal, který byl na hřišti pouhých osm minut.

Druhá fotbalová liga, 11. kolo:
Zlín - Vítkovice 4:1 (3:1)
Branky: 22. Malcharek, 35. Novák, 37. Kroča, 48. Kroupa - 13. Sládek. Rozhodčí: Kocián - Dobrovolný, Marek. ŽK: Zbožínek - Reinberk, Krejčíř. Diváci: 512.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Křiva, Vozábal (66. Šrom), Novák (86. Elšík) - Kroupa (74. Bačík), Žůrek. Trenér: Minář.
Vítkovice: Vaško - Bednář (55. Krejčíř), Švestka, Cverna, Reinberk - Mach, Motyčka, Mikulenka, Jungman - Sládek, Hesek (65. Hritz). Trenér: Palička.
Dukla Praha - Třinec 0:1 (0:0)
Branka: 87. Doležal. Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Teuber. ŽK: Hanousek - Ceplák, Hrdlovič. Diváci: 342.
Dukla: Svoboda - Pospíšil, Kučera, Vorel, Hašek - Malý, Hanousek (69. Svatonský), Berger - Kulvajt - Chigou (60. Kokoška), Vrána. Trenér: Bittengel.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič, Chlebek, Kuděla, Martinčík - Malíř, Ceplák, Hanus (66. Stýskala), Eismann - Szmek (79. Doležal), Matůš (71. Onuchukwu). Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: