Hlavní obsah

Sokolov se po výhře nad Karvinou dostal na třetí místo druhé ligy

SOKOLOV

Fotbalisté Sokolova potvrdili zlepšené výkony z domácího prostředí a po Jihlavě v sobotu doma zdolali i Karvinou. V utkání 14. kola druhé ligy vyhráli 2:0 zásluhou branek Čady a Podrazkého ze závěrů obou poločasů. V tabulce se tak dostali na třetí místo pět bodů za druhý Hradec Králové.

Článek

Začátek zápasu patřil hostům z Karviné, kteří dobrým pohybem získávali převahu. Domácí hráči se dlouho nemohli dostat do tempa hlavně díky mnoha nepřesnostem. Postupem času však tento nedostatek odstranili a začali Karvinou tlačit. Jedinou vážnější příležitost měl Nádeníček, ale jeho střílená přihrávka se mezi tři tyče nevešla.

Ačkoliv si ani jeden tým nevypracoval vyložené šance, hrálo se ve vysokém tempu nahoru dolů. Hra se přelévala od branky k brance, ale obě obrany fungovaly bezchybně. Až do 41. minuty, kdy Podrazký zahrával rohový kop a našel nehlídaného Čadu, který neměl problém hlavou míč poslat za záda karvinského brankáře Kafky.

Ve druhém poločase Sokolov začal svého soupeře přehrávat čím dál více a vypracoval si několik gólových šancí. Po hodině hry se po Hanzlíkově přihrávce ocitl sám před brankářem Dejmek, ale dlouho otálel se střelou. Poté z přímého kopu mířil do šibenice Podrazký, ale brankář Kafka skvělým zákrokem míč vytěsnil na břevno. Do třetice mohl branku přidat Podrazký, ale jeho střela jen minula tyč.

Vše si Podrazký vynahradil v 90. minutě, kdy se jeho centr snesl až do branky za záda překvapeného Kafky. To již bylo v době, kdy Karviná hrála v deseti. V 73. minutě totiž dostal červenou kartu za faul na unikajícího Dejmka Suchý.

Jihlava hrála v Třinci bez branek

Jihlava ani napotřetí venku nevyhrála, po dvou porážkách však získala alespoň bod za bezbrankovou remízu v Třinci. Nepotvrdili tak, že se jim v poslední době v Třinci daří, když po čtyřech výhrách poprvé ztratili body. Na sedmém místě tabulky tak ztrácejí na postupové příčky již devět bodů.

Uhraný bod je větším úspěchem pro domácí. Třinečtí totiž nastoupili oproti minulému zápasu bez dvou vykartovaných stoperů a se šesti hráči základní sestavy na lavičce. Jihlavští sice měli herně navrch, ale koncovka byla z jejich strany hodně kostrbatá. Za zmínku stojí jen hlavička Pence z 32. minuty, která však skončila na horní tyči domácí branky.

Stejnou šanci pak měli také domácí, v 60. minutě ale stejně jako Penc orazítkoval Onuchukwu rovněž jen konstrukci jihlavské branky. Utkání tak skončilo dělbou bodů.

Rezerva Sparty prohrála pošesté v řadě

Fotbalisté rezervního týmu pražské Sparty pokračují ve výsledkové krizi. V dnešním zápase 14. kola druhé ligy doma podlehli v pražském derby Viktorii Žižkov 1:4 a připsali si již šestou porážku v řadě a jedenáctý zápas za sebou bez vítězství. Nadále tak zůstávají předposlední. Navíc s třiceti inkasovanými góly mají nejhorší obranu v soutěži.

Žižkov měl na Strahově od začátku převahu, ovšem na branky si musela slabá návštěva 377 diváků počkat až do druhé půle. Nejprve nevyužil dobrou šanci domácí Jirouš, za což hosté Spartu vzápětí potrestali, když Procházka proměnil pokutový kop za faul brankáře Pávka. Poté zvyšoval Kalod, který po chybě obrany postupoval sám na brankáře a chladnokrevně zakončil.

Sparta sice snížila po gólu Jirouše, jenže v 78. minutě překvapil brankáře Pávka střelou z 30 metrů Kučera a rozhodl o žižkovské výhře. Tu ještě potvrdil svým druhým gólem v utkání Kalod. Žižkov tak venku vyhrál počtvrté z posledních pěti zápasů a poskočil na šestou příčku.

Mostečtí doma rozstříleli Hlučín

Fotbalisté Mostu ve 14. kole druhé ligy jasně porazili Hlučín 4:0, když o své výhře rozhodli třemi góly již v první půli. Po dvou gólech zaznamenali útočníci Hora s Fraňkem. Hlučín potvrdil, že má spolu s posledními Vítkovicemi nejhorší útok v lize a ke svým devíti gólům žádný nepřidal.

Hosté z Hlučína sice do utkání nevstoupili špatně, ale mostecký tým šel brzy do dvoubrankového vedení a pak už mělo utkání jasného vládce. V prvním poločase stačily Baníku ke třem gólům tři střely směřující na branku.

Skóre otevřel v 8. minutě reprezentant do devatenácti let Hora, když po Rosendově centru využil zmatků v hostující obraně a špičkou kopačky dotlačil balon do branky. Za pět minut Andrei posadil centrovaný míč na hlavu druhému útočníkovi Fraňkovi a Baník vedl o dvě branky. Před přestávkou pak ještě jednou úřadovala dvojice Andrei - Hora a druhý jmenovaný potřetí překonal gólmana Kosmála.

Krátce po změně stran se povedeným obloučkem podruhé prosadil i Franěk. V téže minutě byl za nesportovní chování vyloučen hlučínský Čelůstka, a přestože si poté domácí vytvořili ještě několik šancí, skóre už se neměnilo.

Žůrek zajistil Zlínu tři body na hřišti Opavy

Branka Libora Žůrka tři minuty před koncem přinesla fotbalistům Zlína vítězství 2:1 v utkání 14. kola druhé ligy na hřišti Opavy. Zlín se tak dostal na třetí místo s dvoubodovým odstupem na postupové příčky. Zápas ovlivnila brzká vyloučení: v 24. minutě dostal červenou kartu hostující Malcharek, ještě před poločasem ho předčasně pod sprchy následoval domácí Pospěch.

Úvod zápasu patřil domácí Opavě, ale hosty podržel brankář Kořínek. V 19. minutě však již kapituloval, když Pospěch umístěnou hlavičkou využil Schaffartzikův centr. V 24. minutě navíc zajel zlínský obránce Malcharek u postranní čáry nevybíravě do Partyše a rozhodčí Královec ocenil jeho zákrok červenou kartou.

Hostům ale jako by vyloučení pomohlo a i v deseti dokázali vyrovnat. Směr Žůrkovy střely zdálky změnil hlavou Kroča a gólman Květoň neměl šanci.

V závěru poločasu pak fauloval na polovině hřiště autor prvního gólu Pospěch hostujícího Kroupu a sudí vytáhl druhou červenou kartu. V závěru první půle spálil opavský Schaffartzik tutovku, když z rohu malého vápna netrefil branku.

Domácí celý druhý poločas marně ostřelovali soupeřovu branku a zlínští zadáci několikrát odvrátili nebezpečí jen se štěstím. V 78. minutě Cigánkovu střelu z 30 metrů stačil brankář hostí jen vyrazit. Pak se vyznamenal opavský gólman Květoň, který vyboxoval Šmahajovu střelu z dálky.

Vzápětí však opavský brankář chyboval, když zaváhal s vyběhnutím a rychlý Žůrek pohodlně poslal Zlínské do vedení. Domácí tak nedokázali využít převahu, kterou si vytvořili v druhém poločase, a hosté z minima vytěžili maximum.

Sokolov - Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 41. Čada, 90. Podrazký. Rozhodčí: Benedikt - Hojsík, Pospíšil. ŽK: Vaněček - Hoffmann, Suchý. ČK: 73. Suchý (Karviná). Diváci: 1325.
Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík - Podrazký, Čada, Pilař (85. Javorský), Vaněček (90. Čupr) - Nádeníček (72. Habai), Dejmek. Trenér: Pulkert.
Karviná: Kafka - Jursa, Hoffmann, Suchý, Staš - Ficek, Pavlík, Mišinský, Ciku (76. Tchami) - Milosavljev, Pontus (56. Medjedovič). Trenér: Kalvoda.
Třinec - Jihlava 0:0
Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Handlíř. ŽK: Gába (Jihlava). Diváci: 1025.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič, Buzek, Hupka, Bednárek - Joukl (83. Malíř) - Ceplák, Stýskala, Eismann - Doležal (67. Szmek), Onuchukwu (73. Matůš) Trenér: Neček.
Jihlava: Štěpanovský - Tlustý, Penc, Kadlec, Caha - Veselý, Karlík, Šisler (78. Gába), Krutý (90. Lovětínský) - Tecl, Mešanovič (61. Vydra). Trenér: Urban.
Sparta Praha B - Viktoria Žižkov 1:4 (0:0)
Branky: 71. Jirouš - 63. a 80. Kalod, 53. Procházka z pen., 78. Kučera. Rozhodčí: Hrubeš - Tacina, Santarius. ŽK: Pávek, Smetana, Jirouš - Vaculík, Procházka. Diváci: 377.
Sparta B: Pávek - Sus, Kuncl, Švec, Smetana (66. Belaid) - Glaser, Folprecht, Hejda, Droppa - Putz (71. Třešňák), Jirouš. Trenér: Svoboda.
Žižkov: Hruška - Zengue (68. Martan), Vaculík, Brabec, Procházka - Pulkert (89. Kočí), Culek, Kučera, Novák - Štastný, Kalod (84. Matějka). Trenér: Petržela.
Most - Hlučín 4:0 (3:0)
Branky: 8. a 38. Hora, 13. a 49. Franěk. Rozhodčí: Jech - Marek, Peřina. ŽK: Andrei, Hora - Čelůstka, Bogdaň. ČK: 49. Čelůstka (Hlučín). Diváci: 1250.
Most: Šavol - Knakal, Běloušek, Tonev, Sigmund - Andrei (75. Frnoch), Hofmann, Lafrance (82. Jedinák), Rosendo - Franěk (65. Oboya), Hora. Trenér: Aňon.
Hlučín: Kosmál - Juřátek (46. Dobeš), Čelůstka, Bogdaň, Švrček - Dohnálek, Hrtánek, Javorek, Žižka (58. Drozd) - Sokol, Prokeš (46. Vlček). Trenér: Hajný.
Opava - Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 19. Pospěch - 35. Kroča, 87. Žůrek. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Wilczek. ŽK: Cigánek, Pospěch - Žůrek, Kroupa, Jelínek, Pazdera. ČK: 41. Pospěch - 24. Malcharek. Diváci: 1674.
Opava: Květoň - Kolínek (74. Nepožitek), Cigánek, Mezlík, Uvíra - Schaffartzik, Partyš, Wierth, Zapletal - Halaška, Pospěch. Trenér: Látal.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Gorner, Elšík (46. Pazdera), Lukaštík (84. Novák) - Žůrek, Kroupa (75. Bačík). Trenér: Minář.

Reklama