Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí si po výhře nad Čáslaví upevnili první místo

ČÁSLAV

Fotbalisté Ústí nad Labem dál vládnou druhé lize. V neděli vyhráli v Čáslavi 3:0 a v čele tabulky mají po dvanácté výhře z čtrnácti zápasů již sedmibodový náskok před Hradcem Králové.

Článek

Domácí trenér Zdenko Frťala udělal po vysoké porážce v Jihlavě dvě změny v sestavě: na lavičce nechal gólmana Valeše a obránce Klučiara, od začátku naopak začali Houdek a Markovič.

Střetnutí bylo opatrné s viditelnou snahou obou celků vyvarovat se chyb. V útoku Čáslavi dobře pracoval Fikejz, kterého hosté zastavovali pouze za cenu faulů. Blíže gólu byli ale Severočeši, když v 23. minutě dostal prostor Veverka a jeho střelu z 20 metrů zastavila až tyč čáslavské branky. Neprosadil se ani Benčík.

Góly tak přišly až po změně stran. Do druhé půle sice domácí vstoupili velice aktivně, ovšem v 49. minutě Benčíkův tečovaný ostrý centr zleva propadl Houdkovi za záda a Karlík doklepl balón do prázdné branky. Pak měl vyrovnání na kopačce Kunášek, ale v malém vápně netrefil Fikejzův centr.

To po hodině hry další Benčíkův centr zalétl až na zadní tyč a Franc vrátil míč Veverkovi, který se trefil přesně do horního růžku. Ústečtí ovládli hru a nedali Zenitu prakticky žádnou šanci k tomu, aby s vývojem zápasu něco udělal. Poslední slovo tak měli opět Ústečtí: Klučiar hned při prvním zákroku po příchodu na hřiště fauloval France a Valenta z pokutového kopu uzavřel skóre na 3:0 pro Ústí.

Čáslav - Ústí nad Labem 0:3 (0:0)
Branky: 49. Karlík, 59. Veverka, 83. Valenta z pen. Rozhodčí: Adam - Slavík, Szarowski. ŽK: Fikejz, Kunášek, Klučiar - Mil. Zachariáš, Džuban, Veverka. Diváci: 384.
Čáslav: Houdek - Kotrba, T. Brezinský, Skoupý, Okleštěk (82. Klučiar) - Kotyza (53. Nitrianský), Brunclík, Haniak (53. Vlasko), Kunášek - Markovič, Fikejz. Trenér: Frťala.
Ústí nad Labem: R. Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Dvořák - Franc (85. Volek), Martykán, Mil. Zachariáš, Benčík - Veverka (77. Jindráček), Karlík (86. Rudnyckij). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: