Hlavní obsah

Famózní ústecký podzim: Třináct výher a komfortní nákok před pronásledovateli

Josef PešoutPrávo

Nevídaný kousek se povedl fotbalistům Ústí nad Labem ve druhé lize. První polovinu soutěže vyhráli se ziskem 40 bodů, když v dosavadních patnácti podzimních zápasech třináctkrát zvítězili, jednou remizovali a pouze jednou prohráli. To vše jim zajistilo neuvěřitelný devítibodový náskok před druhým Hradcem Králové, na třetí Zlín mají k dobru dokonce jedenáct bodů.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Tým se veze na vítězné vlně. Všechno funguje na sto dvacet procent. Zápas se Sokolovem si kluci užili a s nimi i fanoušci. Jsem rád, že se na utkání přišli podívat i představitelé města a kraje a byli jsme schopni jim ukázat čtyři góly,“ konstatoval spokojený trenér Svatopluk Habanec po vítězství 4:0.

„Kluci dostanou dva dny volna, aby si další vítězství vychutnali a hlavně si odpočinuli. Pak ještě potrénujeme a pokusíme se bodovat i v úterý 17. listopadu v předehrávce prvního jarního kola na Julisce proti pražské Dukle,“ pokračoval kouč.

Ústečtí dostali na podzim pouhých sedm gólů, z toho v domácím prostředí jediný. A to v úvodu sezóny právě s Duklou. „Neskutečná bilance neprůstřelnosti,“ usmál se Habanec.

Cílem je postup

Dvěma góly se podílel na vítězství nad Sokolovem stoper Pavel Džuban. Nejprve se prosadil tvrdou střelou a pak po Valentou rozehrané penaltě. „Už na tréninku jsme to zkoušeli. A teď jsme na sebe při zápase kývli, že do toho jdeme a vyšlo to. Bylo to za stavu 2:0. Za méně příznivé situace bychom asi nic nevymýšleli, ale teď jsme si věřili. A že Michal Valenta nedal druhou penaltu, za to dostane pokutu,“ smál se Džuban. „Proti Sokolovu to byl týmový výkon. Nádherná tečka za domácími zápasy,“ řekl autor čtyř podzimních gólů.

„Tu kuriózně zahranou penaltu jsme udělali pro naše fanoušky. Chtěli jsme to s Džubanem provést už před týdnem v Čáslavi, ale ještě jsme si na to netroufli. Teď jsme se na tom domluvili,“ líčil Michal Valenta.

Předností mužstva je ustálená sestava a kádr nadšených hráčů. „Snažíme se, aby se nám vyhýbala zranění. Jsme pohromadě a kvalitně trénujeme. To, že nedostáváme góly, je zásluha nejen obrany, ale celého týmu. Soupeři už na nás asi rezignují a spíš se soustředí na boj o druhé místo. Devítibodový náskok je opravdu velký. Co se nás týče, tak chceme postoupit. To je náš cíl. Říkám to ale jen za kabinu a za hráče, ne za klubové vedení. Očekáváme, že se za nás postaví i město, abychom po případném postupu mohli hrát první ligu,“ vykládal Valenta.

Reklama

Související témata: