Hlavní obsah

Fanoušci Opavy a Ostravy se porvali tak, že zničili vlak do Prahy

Na nádraží v Děhylově na Opavsku se v neděli poprali fotbaloví fanoušci opavského klubu a ostravského Baníku. Při potyčce poničili osobní vlak jedoucí do Ostravy natolik, že musel být odstaven.

Článek

Rvačku fanoušků obou klubů potvrdil mluvčí opavské policie René Černohorský a dodal, že se podle jeho informací pravděpodobně nikdo vážně nezranil.

Asi 60 fanoušků Opavy jelo ranním vlakem do Prahy na utkání druhé ligy s Viktorií Žižkov. Kolem 04:15 na ně zaútočily asi tři desítky baníkovců, kteří čekali na děhylovském nádraží. "Ze dvou stran naběhli do osobního vlaku, kde došlo k fyzickému napadení. Doposud nám nebylo oznámeno, že by byl někdo zraněn," řekl  policejní mluvčí.

Fanoušci však poničili soupravu natolik, že ji České dráhy (ČD) musely odstavit, což potvrdila i regionální mluvčí ČD Kateřina Šubová. "Zničili hlavně skla a sedačky. Vlak jsme museli odříci. Škody vyčíslíme začátkem příštího týdne," uvedla mluvčí. Ani České dráhy nemají informace o tom, že by byl někdo z cestujících zraněn.

Policie případ nadále vyšetřuje. "Obvodní oddělení v Hlučíně bude zjišťovat co nejvíce účastníků incidentu. V nejbližších dnech budou vyslechnuti a případně obviněni z trestného činu či přestupkového jednání," dodal Černohorský.

Reklama

Související témata: