Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí vedou po polovině druhé ligy o devět bodů

PRAHA

Fotbalisté Ústí nad Labem zakončili první polovinu druhé ligy přesvědčivým vítězstvím 4:0 nad Sokolovem. Po 15. kole mají Severočeši devítibodový náskok před druhým Hradcem Králové a jedenáctibodový před třetím Zlínem.

Článek

Ústecký trenér Svatopluk Habanec označil sobotní zápas za parádní zakončení podzimu. "Musím klukům poděkovat za výkony, které podávali. Lehce potrénujeme a pokusíme se v jarní předehrávce na hřišti Dukly neprohrát," řekl po utkání.

Druhé místo uhájil Hradec Králové, který v pátek remizoval s třetím Zlínem 1:1. Na Černého proměněnou penaltu odpověděl na náhradním zlínském hřišti v Kunovicích po změně stran vyrovnávacím gólem domácí Zbožínek.

Asistent trenéra hostů Karel Podhajský pochválil svůj tým za úvodní půlhodinu. "V druhém poločase nás domácí místy přehrávali, a tak dělba bodů je na místě. Odvážíme si zasloužený bod," uvedl na královéhradeckém webu.

Viktoria Žižkov vybojovala bod za remízu 2:2 s Opavou až v druhé minutě nastaveného času. Střídající útočník Martan dnes svým prvním gólem v dresu pražského týmu rozhodl o tom, že svěřenci kouče Vlastimila Petržely po předchozích dvou výhrách nevyšli ani v 15. kole naprázdno. Žižkov má však k návratu do nejvyšší soutěže zatím daleko, patří mu šesté místo se ztrátou osmi bodů na druhý Hradec.

Zápas dvou nejhorších týmů druhé ligy vyhrálo sparťanské béčko. Pražané doma na Strahově zdolali 3:1 Vítkovice, které tak zakončily první polovinu ročníku se ziskem pouhých pěti bodů. Vyhrál však i čtrnáctý Hlučín, který si tak udržel před Spartou B čtyřbodový odstup.

Druhá fotbalová liga, 15. kolo:
Žižkov - Opava 2:2 (1:1), Karviná - Třinec 3:1 (2:0), Sparta B - Vítkovice 3:1 (2:0), Hlučín - Čáslav 3:0 (0:0), Ústí nad Labem - Sokolov 4:0 (2:0), Vlašim - Most 2:0 (1:0), Zlín - Hradec Králové 1:1 (0:1), Jihlava - Dukla Praha 3:4 (2:2).

Reklama