Hlavní obsah

VIDEO: Dukla po skvělém obratu porazila vedoucí Ústí

PRAHA

Vedoucí tým druhé fotbalové ligy Ústí nad Labem utrpěl na závěr podzimní části sezóny druhou porážku. Po sérii šesti vítězství v úterý Severočeši podlehli 2:3 na hřišti pražské Dukly, přestože ještě 35 minut před koncem vedli 2:0. Obrat svěřenců Günthera Bittengla dokonal ve třetí minutě nastaveného času Svatonský.

Foto: FK Dukla Praha

Ilustrační foto

Článek

Oba týmy dělilo před zápasem v tabulce 23 bodů a vývoj skóre tomu dlouho odpovídal. Hosté potvrdili roli favorita poprvé v 35. minutě, kdy se trefil Veverka. Nejlepší střelec Ústí se krátce po přestávce prosadil znovu a dal svůj jedenáctý podzimní gól v soutěži, jímž se přiblížil vedoucímu Bálkovi z Vlašimi.

Dukle se povedlo snížit v 65. minutě. Na Vorlův dlouhý centr sice Šiml hlavou ve vápně nedosáhl, přesto míč skončil v síti. Vzápětí mohl Veverka završit hattrick, ale před prázdnou brankou selhal. Naopak na druhé straně tentokrát uspěl se svou hlavičkou Šiml, jenž po rohovém kopu Svatonského překonal gólmana Nováka. Domácí pak přečkali bez úhony další velkou šanci favorita a v nastavení rozhodl Svatonský, který po dlouhé přihrávce poslal míč za Novákova záda. Ústí vyšlo bodově naprázdno poprvé od 27. září.

Hradečtí fotbalisté přezimují na postupovém místě 

Fotbalisté Hradce Králové přečkají zimní přestávku ve druhé lize na druhém místě. V dnešní dohrávce 16. kola Východočeši porazili 1:0 Karvinou a vrátili se v tabulce před Zlín na postupovou pozici. Hradečtí už deset kol neprohráli, v celé podzimní sezoně udrželi domácí neporazitelnost a na vedoucí Ústí nad Labem ztrácejí šest bodů. Karviná zůstala desátá.

Karviná se v prvním poločase prakticky neustále pouze bránila, ale domácí její branku dobývali marně. Pilařova střela z dálky skončila těsně vedle stejně jako Chlebounova hlavička po centru. Gólem neskončil ani závar před karvinskou brankou v 35. minutě.

Ve druhé půli si šance vypracovali i hosté, ale Ficek byl v ofsajdu a Mišinský po necelé hodině hry těsně minul při střele z hranice penalty. Na druhé straně brankář Kafka konečky prstů vyrazil střelu Černého na roh. Gólová situace nastala čtvrt hodiny před koncem. Pilař rozehrál ze třiceti metrů přímý kop a střílený centr usměrnil do branky Dvořák.

Druhá fotbalová liga - 16. kolo
Dukla Praha - Ústí nad Labem 3:2 (0:1)
Branky: 65. Vorel, 73. Šiml, 90.+3 Svatonský - 35. a 51. Veverka. Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Marek. ŽK: Karlík (Ústí). Diváci: 700.
Dukla: Rada - Mikola, Vorel, Kučera, Mičic - Malý, Gedeon, Šiml, Hanousek (63. Berger) - Vrána (78. Chigou), Kulvajt (67. Svatonský). Trenér: Bittengel.
Ústí: Novák - Šmrha, Džuban, Dvořák, Valenta - Martykán, Franc (74. Fojt), Hyčka, Benčík - Karlík, Veverka (80. Jindráček). Trenér: Habanec.
Hradec Králové - Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 74. Dvořák. Rozhodčí: Ochotnický - Chytil, Santarius. ŽK: Pontus, Ficek, Jursa, Suchý (všichni Karviná). Diváci: 1426.
Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Karal, Pilař, Fischer, Hochmeister (69. Janoušek), Poděbradský (56. Rezek) - Černý (86. Dorotík), Dvořák. Trenér: Kotal.
Karviná: Kafka - Jursa, Suchý, Novák, Ciku (81. Tchami) - Ficek, Buryán, Pavlík, Milosavljev - Opic (37. Pontus), Mišinský. Trenér: Kalvoda.

Reklama