Hlavní obsah

Opavské fotbalisty povede bývalý Máčalův asistent Horák

OPAVA

Druholigové fotbalisty Opavy povede Jaroslav Horák. Někdejší asistent Milana Máčaly u reprezentace Ománu, který naposledy působil jako hlavní kouč týmu Al Wasl ve Spojených arabských emirátech, se s vedením Slezského FC dohodl na kontraktu na rok a půl.

Článek

Jméno nového opavského kouče sice mezi českou veřejností nemá velký zvuk, ale ve fotbalových kruzích si Horák získal renomé díky úspěchům v práci s mládeží. Jako hlavní kouč dovedl například českou reprezentační devatenáctku na mistrovství světa, nejvyšší soutěž zase poznal jako spolupracovník Pavla Malury ve Slovácku. Mládež měl dříve na starost v Ostravě i Opavě.

Poslední roky však strávil v exotice Perského zálivu. Stál třeba po boku Jaroslava Gürtlera u záložní reprezentace Kuvajtu, roli asistenta jeden rok plnil i Máčalovi u národního výběru Ománu a před půl rokem převzal po Miroslavu Beránkovi tým Al Wasl ve Spojených arabských emirátech, se kterým dokončil sezónu na pátém místě.

"Byl jsem celkem šest let v zahraničí, cítil jsem, že je čas se vrátit. Opavu znám z dřívějška, dobře se mi tady pracovalo. Když se ozval s nabídkou generální manažer Pavel Hadamczik, vlastně jsem ani na chvilku neváhal a plácli jsme si. Věřím, že spolupráce bude pro obě strany prospěšná," řekl Horák.

Horák ve funkci střídá Radoslava Látala, s nímž se klub před dvěma týdny dohodl na ukončení spolupráce. Opava je po podzimu v druhé lize dvanáctá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články