Hlavní obsah

Ústí - Varnsdorf 0:0Jarošík čekal v premiéře víc, remíza odpovídá průběhu derby

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem v úvodním utkání nové druholigové sezony remizovali doma s Varnsdorfem bez branek. Od 84. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného obránce Marka Richtra.

Foto: fkusti.cz

Severočeské derby mezi Ústím (v pruhovaném) a Varnsdorfem gól nepřineslo.

Článek

Ústí se před sezonou ujal bývalý reprezentant Jiří Jarošík. Pro bývalého obránce či záložníka Sparty, Chelsea, CSKA Moskva nebo Celticu Glasgow jde o premiérové angažmá v roli hlavního kouče.

Vzhledem k průběhu zápasu je dělba bodů asi spravedlivá, větší spokojenost s bodovým ziskem bude v táboře Varnsdorfu.

"Asi jsme možná všichni čekali více. Těžký zápas, naši nátlakovou hru jsme předváděli až posledních třicet minut, kde jsme byli lepší. Varnsdorf měl nebezpečné akce, standardní situace a rychlé brejky. Všichni hráči se vydali ze všech sil a měli toho v náročném počasí dost. Remíza nakonec odpovídá průběhu utkání," hodnotí Jarošík.

"Mohlo to být z naší strany výrazně lepší. Remíza je asi nakonec spravedlivá. Před zápasem bych bod bral s velkou pokorou a tak si ho i vážíme. Hlavně nás těší čisté konto. Musíme se ještě zlepšovat hlavně v útočné fázi. Rezervy ještě jsou a je zde velký prostor pro zlepšení. Bod z venku je pro nás dobrý," reaguje jeho protějšek David Oulehla.

Vzhledem ke koronavirovým komplikacím v závěru minulého prvoligového ročníku bude mít soutěž výjimečně pouze 14 účastníků a jedině vítěz postoupí mezi elitu, baráž se příští rok neuskuteční. V podzimní části druhé ligy je na programu 12 kol, zbývajících 14 se odehraje na jaře.

Koronavirus zasáhl druhou ligu ještě před startem ročníku 2020/21, jehož nováčky jsou Blansko a Táborsko. Kvůli nákaze v Chrudimi bylo odloženo na neurčito sobotní utkání prvního kola s jedním z favoritů soutěže Jihlavou. Další adepti na postup do nejvyšší soutěže Dukla Praha, Žižkov a Hradec Králové načnou ročník o víkendu.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Marek - Batík, Poživil. ŽK: Peterka, Prošek, Bílek - M. Richter, Hasil. ČK: 84. M. Richter (Varnsdorf) Diváci: 980 (limit 5102 osob na stadionu).

Reklama