Hlavní obsah

Trenéra Bittengla střídá na lavičce Dukly Kozel

PRAHA

Fotbalový kouč Luboš Kozel nahradil před začátkem zimní přípravy Güntera Bittengla u druholigové Dukly Praha. Bývalý kouč týmu z Julisky se posunuje na post sportovního ředitele. Z této pozice odešel Michal Prokeš, který naopak zaujme místo manažera klubu.

Článek

„Končí první etapa Dukly tak jak jsme plánovali. Cílem bylo stabilizovat kádr ze tří generací. Zajistit prostory pro tréninkový proces mládeže. Přivést kvalitní trenéry do klíčových pozic a jasně stanovit postupy při výchově až do prvního týmu,“ nechal se slyšet Prokeš. „Trenér Bittengel odvedl v první etapě obrovský kus práce a plně vnímá filozofii klubu,“ dodal.

Sám bývalý trenér Dukly Bittengel po šestasedmdesáti odkoučovaných zápasech na lavičce přiznává, že mu každodenní kontakt s hráči bude chybět. „Každopádně to pro mne bude velká změna. Dosud jsem fotbal dělal jen z trávníku a poprvé se dostávám do pozice, kdy kontakt s hráči nebude bezprostřední. Je to pro mě i jakási výzva,“ řekl čerstvý sportovní ředitel druholigového týmu.

„S Lubošem Kozlem jsme se potkávali při různých příležitostech. Myslím si, že je to velice slušný kluk, který má fotbal rád a nebude tedy žádný problém s ním spolupracovat,“ poznamenal Bittengel.

I nový trenér Dukly Luboš Kozel se na práci na Julisce moc těší. „Asi před dvěma týdny jsem byl osloven Michalem Prokešem a samozřejmě jsem nad touto nabídkou začal vážně uvažovat. Byl jsem potěšen. Lákalo mě, že Dukla Praha je pojem, klub s velkou a krásnou historií a zvedá se,“ prozradil Kozel.

Reklama