Hlavní obsah

Záložník Abraham bude hostovat ve Zlíně

ZLÍN

Záložník Martin Abraham našel nové angažmá v druholigovém Zlíně, kde bude půl roku hostovat. Jednatřicetiletý fotbalista s pověstí problémového hráče stále patří pražské Slavii. Naposledy působil v kyperském AEK Larnaka.

Článek

"S hráčem jsme již domluveni na podmínkách smlouvy a dnes ráno jsme dotáhli i jednání se Slavií. S vyřízením posledních administrativních formalit už čekáme pouze na návrat generálního manažera Slavie Petra Doležala, který je momentálně v zahraničí," uvedl na klubovém webu předseda představenstva Zlína Ladislav Valášek.

Rodák z Moravské Třebové Abraham už na východě Moravy jednou působil. V letech 2001 až 2005 oblékal v Uherském Hradišti dres Synotu, respektive Slovácka. Tehdy vynikal bojovností a kondicí, i proto jej koupil Liberec. Odtud odešel do Mladé Boleslavi a na podzim 2007 do Sparty. Tam se ale příliš neprosadil a přešel do Slavie. Víc než hrou v poslední době poutal pozornost různými excesy.

Ve Zlíně se Abrahamovy pověsti nebojí. "Pro mě bylo podstatné, že když jsem hráči zavolal, okamžitě za mnou chtěl jít. Já se podobných hráčů nebojím, protože sám nejsem žádný kliďas a spíš mám tak trochu raplující povahu," uvedl trenér a výkonný ředitel klubu Ladislav Minář. "Navíc naše mužstvo podobný typ hráče potřebuje, neboť někdy mám pocit, že jsme na hřišti až příliš hodní a podobná osobnost nám v klíčových okamžicích chybí," dodal.

Reklama

Související témata: