Hlavní obsah

Mostecký kouč Pulpit: Musíme pracovat na kondici

Josef PešoutPrávo

Po roční pauze se vrátil do českého fotbalu trenér Martin Pulpit, který naposledy působil jako sportovní manažer v polském klubu Odra Wodzislaw. Počátkem ledna převzal vedení druholigového celku Baníku Most, kde nahradil uruguajského kouče Jorge Aňona.

Článek

V předminulé sezóně jste vedl prvoligovou Sigmu Olomouc. Jak na to vzpomínáte? Získal jsem zkušenosti a poznal, jak to v našem fotbale chodí.

A angažmá v Polsku? Neměl jsem takové pravomoci, jak bych si představoval. Proto jsem se rozhodl vrátit se k trenérské práci a přijal nabídku Mostu.

V sobotním přípravném zápase jste prohráli na půdě prvoligového lídra v Teplicích 2:3. Jak zápas hodnotíte? Mohu být spokojen s druhým poločasem. V první půli jsme si ale po naší vedoucí brance zbytečně nechali dát góly po chybách ve středu obrany a v prostoru vlastního pokutového území.

Probíhá mostecká příprava podle plánu? Moc ne, protože mužstvo nepřišlo do zimního období podle mého názoru dobře připraveno. Musíme improvizovat. Někdy ubrat v intenzitě tréninku, aby hráči byli schopní do sebe nějakým způsobem dostat tréninkové dávky. Někteří mají s kondicí problémy. A tím jsem trochu zklamaný.

Novinky v kádru? Příští týden by nás mělo doplnit pár cizinců. Postupně bychom chtěli dát tým do nějaké fazóny, abychom pracovali s uvažovaným kádrem pro jaro.

Útočník Franěk, který dal na podzim čtyři góly, odešel na hostování do Jihlavy. Kdo místo něj? Proti Teplicím za nás nastoupil Bukač z Viktorie Žižkov. Znám ho ze společného působení v Pardubicích. Bude s námi trénovat do středy. Uvidíme, co s ním dál, a jestli nám Fraňka nahradí.

Reklama