Hlavní obsah

Přípravu Ústí provázejí otazníky kolem Veverky a Karlíka

ÚSTÍ NAD LABEM

První místo tabulky druhé ligy se šestibodovým náskokem před pronásledovateli patří během zimní přestávky fotbalistům FK Ústí nad Labem. Klub momentálně řeší vážné otazníky, spojené se sestavou. A to, jak se vyvine situace kolem útočníků Richarda Veverky a Pavla Karlíka, kteří se s týmem nezapojili do přípravy. Ale pořád existuje také možnost, že v Ústí nakonec stráví i nadcházející jaro.

Článek

Veverka, autor jedenácti podzimních gólů, absolvuje přípravu s prvoligovými Teplicemi. „Jednali jsme o jeho návratu do Ústí, ale zatím zůstává v kádru Teplic. Přesto se nevzdáváme naděje, že bychom ho třeba i v průběhu února získali zpět, až budou Tepličtí případně zužovat jarní soupisku,“ řekl Sport Cz. sportovní manažer druholigového lídra Stanislav Pelc.

Karlík na podzim skóroval sedmkrát. „Nyní se vrátil z testů v třetiligovém italském celku Calcio Roma,“ sdělil Pelc. „Byl tam tři dny a zprávy od manažerů z italské strany přišly v tom smyslu, že s ním byli spokojeni. Ale nikdo se nám neozval. Karlík v Itálii odtrénoval dvacet minut a odehrál jeden zápas. Od pondělí by se měl připojit k našemu týmu na soustředění v Roudnici nad Labem. Ve vzduchu přitom pořád visí varianta, že se někdo ještě ozve a bude chtít o Karlíkovi jednat. Už měl nakročeno do Dynama Drážďany, ale to mu nevyšlo,“ pokračoval manažer.

Ústečtí si uvědomují, že odchod jednoho, nebo dokonce obou střelců by byl velkým problémem. „Jsme proto v kontaktu s prvoligovými kluby, například s Libercem a Příbramí. Týmy si však nechávají prostor pro zkoušení svých hráčů. Možná, že za týden by mohli být někteří fotbalisté volní. Potřebujeme hráče, kteří by byli schopni naskočit rovnou do sestavy,“ uvažoval Pelc.

Týmu se nevyhýbá marodka. Pimpara se 26. ledna podrobí operaci srdce, mimo hru jsou i brankář R. Novák, Valenta, Zachariáš, Hyčka.

Cíle Ústí pro jaro? „Když vedeme tabulku, tak musíme mluvit o postupu do první ligy. Určitě se o něj chceme poprat,“ uzavřel Pelc.

Reklama