Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí bez Veverky, ale s Brožíkem

Hájit postupovou pozici v tabulce budou v jarní části druhé ligy fotbalisté dosavadního lídra soutěže FK Ústí nad Labem. A to bez nejlepšího střelce mužstva Veverky, takže trenér Svatopluk Habanec má plnou hlavu starostí, jak ho nahradit.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Už jste se smířil s odchodem Veverky do Teplic?

Chci se mýlit, ale jestliže nedostane šanci v první lize, tak se jeho sportovní růst zastaví. Když bude hrát jen za teplické béčko, to mu neprospěje. V Ústí by mohl jít ještě herně nahoru. Jeho ztráta mě mrzí, stejně jako fakt, že jsme před rokem a půl za nabídku sto tisíc korun Ríšu Veverku nekoupili.

Co očekáváte od nově příchozího útočníka Brožíka na hostování z Plzně?

V sezóně 2005/2006 dal za Ústí ve druhé lize jedenáct gólů. Pak byl ve Slovácku a postupně prošel Plzní, Libercem, Příbramí a naposledy hostoval z Plzně ve Vlašimi. Nikde ale stabilně nenastupoval. Chceme ho správně probudit, protože o něm nikdo dlouho neslyšel. Hlavně si ale musí uvědomit sám, co fotbal vyžaduje.

A další doplnění?

V nejbližších dnech by se měl k týmu připojit útočník Melunovič z Teplic. Divize za teplickou juniorku je pro něj málo a první liga zase moc. Věřím, že se dobře adaptuje na druhou ligu. S Teplicemi jsme prakticky domluveni, jen se to musí v pondělí vyladit po administrativní stránce.

S týmem se připravoval i útočník Svátek z Českých Budějovic. Jak to s ním vypadá?

Budějovičtí měli obrovské požadavky pro případ přestupu, což jsme nemohli akceptovat. Mysleli jsme si, že když ho Dynamo odstavilo na vedlejší kolej, postaví se k jeho odchodu trochu jinak. Bohužel Svátek se v polovině našeho soustředění v Roudnici navíc zranil. Marodil deset dní, což je v zimní přípravě dlouhá doba. Neměl možnost se pořádně ukázat. A nechtěli jsme jít do rizika, že ho nemáme vyzkoušeného.

Jaký máte další program přípravy?

Příští víkend hrajeme v Praze na Strahově se Slavií, pro kterou to bude předligová generálka. Čeká nás přechod z domácí nekvalitní umělé trávy na přírodní trávník a jsem zvědavý, jak se s tím kluci poperou.

Reklama