Hlavní obsah

Vítkovice se vrátily do hry o záchranu, Zlín vyhrál v Jihlavě

OSTRAVA

Fotbalisté Vítkovic vykročili do jarní části druhé ligy vítězstvím 3:1 nad Sokolovem a naznačili, že boj o záchranu ještě nevzdali. Ve druhém pátečním zápase 17. kola zvítězil Zlín v Jihlavě 1:0 a upevnili si druhé místo v tabulce.

Článek

Už v 19. minutě poslal Sokolov do vedení Mlika, který se prosadil po standardní situaci. Jenže svěřenci nového trenéra Lubomíra Vlka však ještě do přestávky v průběhu pěti minut skóre otočili. Vyrovnal Rygel, který po sólu obešel gólmana a ve 40. minutě přidal druhou branku hlavou Motyčka.

Druhá půle byla opět spíše v režii Vítkovic. Příležitosti k pojištění náskoku prováhali Motyčka, Čelůstka a Drábek. Vítězství tak zpečetil až Drábek, který po chybě sokolovské obrany dorazil v 74. minutě do sítě vyraženou ránu spoluhráče Racka.

Jihlava se zmohla jen na břevno

Zlín jako aspirant na postup do nejvyšší soutěže využil ve druhém poločase zaváhání jihlavské obrany a v mrazivém počasí získal tři body. Domácí přitom začali aktivně a na těžkém terénu před poloprázdnými tribunami od prvních minut diktovali tempo.

Obě mužstva ale vycházela ze zabezpečené obrany, proto se do první šance dostal až dvě minuty před přestávkou nový jihlavský kapitán a největší zimní posila Filip Dort. Z dvaceti metrů ale trefil pouze břevno zlínské branky.

Čtvrt hodiny po přestávce ale udeřili hosté. Zlín poslal do vedení Vozábal, který využil propadnutý centr z levé strany a poslal míč za bezmocného Uvarenka. V závěrečné křeči hrající Vysočina už nic vymyslet nedokázala, tak si hosté v klidu vítězství pohlídali.

17. kolo druhé fotbalové ligy
Vítkovice - Baník Sokolov 3:1 (2:1)
Branky: 35. Rygel, 40. Motyčka, 74. Drábek - 19. Mlika. Rozhodčí: Kocián - Vysloužil, Lakomý. ŽK: Cverna, Hritz - Šmerda, Dejmek. Diváci: 320.
Vítkovice: Vaclík - Reinberk, Novák, Cverna, Juřátek - Racko (76. Mach), Čelůstka, Motyčka, Rygel - Drábek (76. Sládek), Ujčík (87. Hritz). Trenér: Vlk.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Kura, Studík, Čupr (76. Hanzlík) - Podrazký, Čada, Pilař, Vaněček - Mlika (84. Dejmek), Radzinevičius. Trenér: Purkart.
FC Vysočina Jihlava - FC Tescoma Zlín 0:1 (0:0)
Branka: 61. Vozábal. Rozhodčí: Ardeleanu - Večeřa, Drastík. ŽK: Kroča (Zlín). Diváci: 779.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel (76. Tlustý), Karlík, Caha, Gavrič - Dort, Gába (71. Krutý), Görner - Franěk (58. Dolejš), Simr, Mešanovič. Trenér: Urban.
Zlín: Skácel - Malcharek, Malý, Kroča, Novák (49. Elšík) - Vozábal, Šmahaj, Abrahám, Jelínek - Bača (80. Švach), Kroupa (90. Poznar). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: