Hlavní obsah

V druholigovém pražském derby remizovala Dukla se Spartou B

PRAHA

Páteční pražské derby v druhé fotbalové lize skončilo nerozhodně. Dukla v utkání 18. kola remizovala 2:2 se sparťanskou rezervou, které k zisku bodu pomohly branky hráčů z A-týmu Kladrubského a Kaloudy.

Článek

Kladrubský skóroval už v 2. minutě, z trestného kopu poslal míč přesně k tyči. Dukla po čtvrthodině vyrovnala, když po rohovém kopu zůstal volný Kulvajt, a v 35. minutě se křížnou střelou prosadil Malý. Těsně před poločasem mohl srovnat Kalouda, ale ve slibné pozici mířil těsně nad břevno.

Po změně stran Sparta dlouho bezradně zkoumala, jak vyzrát na domácí obranu, střely Belaida, Valíčka ani Rady změnu stavu nepřinesly. Hosté se dočkali až v 68. minutě, kdy Nádeníček zaměstnal dva obránce a našel volného Kaloudu, který se nemýlil. O chvíli později mohl třetí gól sparťanského béčka přidat Kladrubský, avšak po Nádeníčkově přiťuknutí přestřelil odkrytou bránu.

Dukla Praha - Sparta Praha B 2:2 (2:1)
Branky: 17. Kulvajt, 35. Malý - 2. Kladrubský, 68. Kalouda. Rozhodčí: Kocourek - Novák, Štěrba. ŽK: Vrána, Šiml - Švec, Sus. Diváci: 328.
Dukla: F. Rada - Mikula, Vorel, Šmíd, Mičič - Hanousek, Gedeon, Katonský (71. Chigou), Šiml - Kulvajt, Vrána (79. Berger). Trenér: Kozel.
Sparta B: Švenger - Valíček, Švec, Sus, Belaid - Kalouda (90. Divíšek), Kladrubský, Rada, Glaser (65. Putz) - Třešňák, Nádeníček (87. Droppa). Trenér: Svoboda.

Reklama