Hlavní obsah

Opava v druhé lize přehrála fotbalisty Vítkovic

PRAHA

Fotbalisté posledních Vítkovic nestačili v 18. kole druhé ligy na Opavu, která na svém hřišti zvítězila 3:1. Dvakrát se trefil Klesnil, ostravský celek snížil až v závěru.

Článek

Favorizovaní domácí hráči měli v první půli převahu, ale soupeřovu branku příliš neohrozili. Naopak Vítkovice mohly jít do vedení, ale v 17. minutě zlikvidoval jejich brejk gólman Novák včasným vyběhnutím.

Krátce před poločasem rozehráli Opavané zleva volný kop a Zapletal hlavou otevřel skóre. Vítkovice mohly ještě do poločasu vyrovnat, když unikl Racko, ale domácí obránci stačili jeho střelu zablokovat.

V 72. minutě zapomněli hosté na volného Klesnila, který hlavou pohodlně zvýšil. I třetí branku přidali domácí hlavou: po křídle unikl Kolínek, poslal přesný centr na Klesnila a ten se znovu nemýlil.

Teprve pak se hráči Vítkovic dostali k první vážnější akci v druhém poločase a nastřelili břevno, v 87. minutě se pak dočkali i gólu. Na centr si naběhl Sládek a střelou z voleje nedal gólmanu Novákovi šanci. V samém závěru utkání mohla naopak skórovat Opava, ale Korčian poslal míč těsně vedle tyče.

Ofenzivní fotbal v Mostu góly nepřinesl, Karviná si odvezla bod

Fotbalisté Mostu remizovali v 18. kole druhé ligy s Karvinou 0:0. Na severu Čech se přitom diváci od prvních minut bavili ofenzivním fotbalem. V útočné snaze byli aktivnější hráči Karviné, kteří jen v prvním poločase vyslali na domácího brankáře Palečka sedm střel, gól však nedali.

Největší šanci měl už v 6. minutě Opic, ale jeho střelu vykopl těsně před brankovou čárou obránce Knakal. Mostečtí se do vyložených šancí nedostali, Rosendova rána zpoza šestnáctky skončila nad břevnem a Jendruščákovu střelu zastavil brankář Kafka.

V úvodu druhého poločasu byli aktivnější Severočeši, ale stejně jako jejich soupeř pálili mimo tři tyče. Nejdříve těsně minul branku Hora a po něm i hlavičkující Rosendo.

S přibývajícím časem se rapidně horšil terén, a tak se kombinační fotbal postupně změnil v boj. Z vítězství se mohli radovat hosté, jenže Kostoláni v 88. minutě v obrovské příležitosti přestřelil. Kouč Martin Pulpit tak v premiéře na lavičce mosteckého Baníku získal bod.

Druhá fotbalová liga - 18. kolo:
Most - Karviná 0:0, Opava - Vítkovice 3:1 (1:0),
19:00 Zlín - Hlučín.

Reklama

Související témata: