Hlavní obsah

Fotbalisté Hradce Králové porazili lídra druhé ligy z Ústí

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové porazili v 18. kole druhé ligy vedoucí tým soutěže Ústí nad Labem 3:2. V tabulce tak na třetím místě snížili náskok Severočechů na tři body. Hlavní postavu zápasu byl útočník Václav Pilař, který vstřelil dva góly.

Článek

Skóre otevřel v 28. minutě hostující Michal Valenta z penalty, nařízené po faulu Radima Wozniaka. O vyrovnání se takřka vzápětí po Pilařově centru postaral Pavel Černý.

Svůj první gól vstřelil Pilař v úvodu druhé půle, kdy poslal Hradec do vedení 2:1. Náskok domácí drželi až do 62. minuty, pak však po chybě hradeckého brankáře vyrovnal Jan Martykán. Poslední slovo ale patřilo Pilařovi, jenž v 76. minutě zařídil domácím po individuální akci vítězství.

Žižkov vyhrál v druhé lize v Čáslavi, Kalod dal hattrick

Fotbalisté Viktorie Žižkov zvítězili v 18. kole druhé ligy v Čáslavi 3:0, všechny branky vstřelil útočník Richard Kalod. Dnešní zápas byl pro oba celky jarní premiérou, neboť jejich duely minulého kola byly kvůli počasí odloženy.

Čáslavští měli před sebou soupeře, s kterým v minulosti čtyřikrát prohráli a navíc mu nevstřelili ani gól. Nepodařilo se jim to ani dnes a v tabulce je od sestupových příček dělí jediný bod.

Domácí si v úvodu vynutili převahu, z té ale vytěžili jen několik rohů. Hosté byli daleko produktivnější: v 13. minutě jim stačil první brejk k vedoucí brance. Po pravé straně unikl Vaculík a na jeho křížnou přihrávku si naběhl nejlepší střelec Viktorie Kalod.

Po půlhodině hry byl po dvou faulech krátce po sobě vyloučen žižkovský Brabec. Gólman hostů Hruška se ale musel mít na pozoru jen těsně před přestávkou, kdy zneškodnil Pacákův trestný kop.

Domácí kouč poslal do druhé půle další útočníky, ovšem ke gólu to nevedlo. Prosadili se naopak znovu Pražané. V 61. minutě Janek z pravé strany přihrál na hranici šestnáctky Kalodovi, který se uvolnil, otočil a poslal míč k tyči. V 75. minutě pak hosté rozehráli trestný kop kolmo vpřed, Kalod unikl obraně Zenitu a završil hattrick.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 3:2 (1:1)
Branky: 48. a 76. Pilař, 30. Černý - 28. Valenta z pen., 62. Martykán. Rozhodčí: Paták - Chytil, Drastík. ŽK: Chleboun (Hradec Kr.). Diváci: 2015.
Čáslav - Žižkov 0:3 (0:1)
Branky: 13., 61. a 75. Kalod. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Koval. ŽK: Pešír, Hlava, Haniak - Brabec, A. Hruška, Kalod, Martan. ČK: 31. Brabec. Diváci: 425.

Reklama

Související témata: