Hlavní obsah

Mostecký kouč Pulpit: V sestavě musíme experimentovat

Až ve druhém jarním kole se poprvé na jaře představili fotbalisté Mostu, kteří měli první zápas na Žižkově odložený. Nový trenér Severočechů Martin Pulpit si přál zahájit své angažmá v klubu vítězstvím, ale jeho svěřenci jen remizovali s Karvinou 0:0. „Musíme experimentovat v sestavě,“ posteskl si Pulpit po debutu na mostecké lavičce.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Martin Pulpit - archivní foto

Článek

Jak jste spokojen s úvodním vystoupením?

Karviná si vypracovala více gólových šancí. Už v prvních patnácti minutách mohla utkání rozhodnout. Podržel nás brankář Paleček. Záložní řada soupeře dominovala ve středu pole a přehrávala náš tým. V tom byl rozdíl ve výkonu obou mužstev.

Co vám první utkání ještě naznačilo?

Náš výkon je ovlivněný zraněními. Bohužel chybí krajní záložník Andrei da Silva. Laborují i Hofmann, Oboya, Schut, Štumpf i Boutasgount. Jedinák je v trestu za neoprávněný podzimní start. Ve středové řadě musíme hodně experimentovat a vycházet z toho, jací hráči jsou k dispozici.

Jak to vypadá s Keňanem Patrickem Oboyou?

Začal s námi zimní přípravu a pak chtěl odejít na zahraniční angažmá. Neuvědomil si, že má v Mostě platnou smlouvu. Trochu trucoval a netrénoval. Nakonec se vrátil do přípravy, ale sužují ho problémy se svaly.

V příštím kole vás čeká duel na hřišti vedoucího Ústí nad Labem. Jak se chystáte?

Musíme pracovat se stávajícím kádrem a věříme v postupný návrat zraněných hráčů. Každý zápas je pro nás prestižní. Ústí jsem viděl při jeho duelu s Opavo. Doufám, že se dobře připravíme na ústecké standardní situace.

Jaké jsou ambice Mostu v soutěži?

Chtěli bychom se posunout z dolní části tabulky k pátému, šestému místu. Myslím, že je to v silách mužstva.

Reklama

Související témata: