Hlavní obsah

Sokolov porazil ve druhé lize Opavu 2:1

Sokolovští fotbalisté porazili v druhé lize Opavu 2:1. Z prvního domácího zápasu na jaře si Baník odnesl tři body díky Mlikově brance z 76. minuty.

Článek

Sokolov si na těžkém terénu nedokázal v úvodu vypracovat souvislejší tlak. Postupem času se tak do hry dostali i hosté, kteří však vyjma několika nebezpečných centrů domácí branku neohrozili.

Sokolovským hráčům vázla kombinace, a tak se před branku Opavy dostávali jen díky standardním situacím. Po jedné z nich měl šanci Studík, ale ve skluzu nedokázal usměrnit míč mezi tyče.

Gólu se tak diváci dočkali až po přestávce. Po levé straně zatáhl míč Mlika a ideálně našel nabíhajícího Podrazkého, který tvrdou střelou nedal Novákovi šanci. O necelých deset minut později postupoval Mlika sám na branku Opavy, ale druhý gól nepřidal.

V 68. minutě hosté vyrovnali na 1:1, když centr z levé strany usměrnil do branky Klesnil. Domácí se přesto o tříbodový zisk nenechali připravit. V 76. minutě Podrazký z pravé strany odcentroval a míč se dostal až k osamocenému Mlikovi, který nekompromisně prostřelil opavského brankáře.

Sokolov - Opava 2:1 (0:0)
Branky: 49. Podrazký, 76. Mlika - 68. Klesnil. Rozhodčí: Damková - Teuber, Filípek. ŽK: Furik, Horka (oba Opava). Diváci: 1290.
Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Čupr - Podrazký, Čada, Javorský, Vaněček (85. Habai) - Radzinevičius, Mlika (81. Duchnič). Trenér: Purkart.
Opava: Novák - Kolínek (23. Horka, 89. Korčan), Mezlík, Uvíra, Čáp - Partyš, Wirth (80. Schaffartzik), Gonda, Furik, Halaška - Klesnil. Trenér: Horák.
Sparta Praha B - Čáslav 4:2 (1:0)
Branky: 20. Třešňák, 75. Kladrubský z pen., 82. Rada, 87. Putz - 64. Pešír, 66. Ricka. Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Santarius. ŽK: Valíček, Švec - Špidlen, Nitrianský, Dobal. Diváci: 203.
Sparta B: Pávek (46. Mokrohajský) - Švec, Valíček, Brada, Belaid - Folprecht (68. Glaser), Kladrubský, Kalouda, Zeman - Třešňák, Nádeníček (80. Putz). Trenér: Svoboda.
Čáslav: Poštulka - Kotrba, Procházka (56. Fikejz), Ricka, Špidlen - Šisler (46. Hašek) - Nitrianský, Hlava (76. Dobal), Pilař, Pacák - Pešír. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: