Hlavní obsah

Žižkov znovu doma prohrál, tentokrát s Východočechy

Fotbalisté druholigové Viktorie Žižkov již počtvrté v sezoně prohráli na domácím hřišti. V 19. kole nestačili na Hradec Králové, jemuž výhru 2:1 zajistil gól Poděbradského deset minut před koncem. Východočeši se díky tomu posunuli v neúplné tabulce na druhé místo za Ústí nad Labem, Žižkov už za nimi na pátém místě zaostává o dvanáct bodů.

Článek

Hradec v kvalitním utkání využil chyb v obraně domácího mužstva. Žižkovu chyběli zadáci Brabec a Vepřek, což se ukázalo jako klíčové. Hosty poslal do vedení ve 22. minutě Fischer, domácí o osm minut později vyrovnali zásluhou Martana. Žižkov podruhé inkasoval z rychlého brejku a ani velký tlak domácích už další vyrovnání nepřinesl.

Viktoria Žižkov - Hradec Králové 1:2 (1:1)
Branky: 29. Martan - 22. Fischer, 79. Poděbradský. Rozhodčí: Kocián - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Schneider, J. Procházka - Poděbradský. Diváci: 2412.
Žižkov: Hruška - Janek, Petrů, T. Procházka, J. Procházka - Vaculík, Culek (80. Kočí), Schneider, Pulkert (80. Zengue) - Kalod, Martan (80. Koukal). Trenér: Petržela.
Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Rezek (80. Přibyl), Hochmeister, Fischer, Dvořák (88. Janoušek), Poděbradský - Pilař (76. Tomašák), Černý. Trenér: Kotal.

Reklama