Hlavní obsah

Ústí porazilo Most a vedení si ve druhé lize udrželo

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem si v krajském derby poradili s Mostem a po vítězství 3:1 udrželi vedoucí pozici v druholigové tabulce. Domácí tým rozhodl zápas třemi brankami v rozmezí necelých 12 minut první půle.

Článek

V 11. minutě vyrazil mostecký brankář Paleček Karlíkovu hlavičku a další pokus ústeckého kanonýra skončil těsně vedle. Další šance Ústí pak nevyužili Jindráček a Melunovič. První gól tak padl až v 34. minutě, kdy mostečtí obránci tečovali Martykánovu střelu, míč změnil směr a dokutálel se do branky.

O pět minut později vyrazil Paleček Hyčkovu střelu a Karlíkova dorážka znamenala dvoubrankový ústecký náskok. V nastaveném čase první půle přihrál Martykán do běhu Jindráčkovi, který se křížnou střelou nemýlil.

Po přestávce zlikvidovala ústecká obrana nebezpečný brejk, pak se ale dlouho hrálo na polovině hostujícího mužstva. Domácí nevyužili řadu standardních situací a v 80. minutě zlikvidoval ústecký brankář Novák šanci Ruseckého. V poslední minutě zápasu byl v šestnáctce faulován Knakal a nařízenou penaltu Hora bezpečně proměnil v čestný úspěch Mostu.

Ústí nad Labem - Most 3:1 (3:0)
Branky: 34. Martykán, 39. Karlík, 45.+1 Jindráček - 90.+1 Hora z pen. Rozhodčí: Benedikt - L. Novák, Štěrba. ŽK: Džuban, Karlík - Hora. Diváci: 781.
Ústí: R. Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Dvořák - Jindráček, Zachariáš, Martykán, Benčík (82. Volek) - Karlík (62. Brožík), Melunovič (72. Franc). Trenér: Habanec.
Most: Paleček - Knakal, Bodeček, Nesvadba, Fleišman - Sigmund, Běloušek, Onyango, Grečiško (79. Ruseckij) - Hora, Loos (57. Frnoch). Trenér: Pulpit.

Reklama