Hlavní obsah

Čáslav podlehla posledním Vítkovicím, Hradec rozstřílel Vlašim

ČÁSLAV

Zápas dvou týmů ze dna tabulky druhé fotbalové ligy skončil vítězstvím posledních Vítkovic na stadionu patnácté Čáslavi. Jediný gól zápasu vstřelil krátce po svém příchodu na hřiště střídající Sládek. Ve druhém zápase fotbalisté Hradce Králové rozstříleli Vlašim 4:0 a v druholigové tabulce se bodově vyrovnali druhému Ústí nad Labem.

Článek

Jako první v Čáslavi zahrozili hosté, ale Čelůstka po centru z levé strany mířil vedle. V 21. minutě po faulu na Pešíra na hranici šestnáctky ponechal rozhodčí Možíš výhodu, jenže Kunášek pálil hodně vysoko. Domácí tlak sílil a přinesl i další příležitosti, jenže bez gólového vyjádření.

Od začátku druhého poločasu se Čáslavští sice dál tlačili na polovinu soupeře, ovšem nebezpečných situací v šestnáctce Vítkovic zřetelně ubylo. Hosté ze zabezpečené obrany podnikali rychlé protiútoky a v 67. minutě zahrozil Ujčík, jeho střela se ale mezi čáslavské tyče nevešla.

Územní převaha domácím ovoce nepřinesla, nejblíže byl ke vstřelené brance Špidlen, jehož trestný kop z poloviny hřiště zastavila až tyč vítkovické brány. Zato hosté byli úspěšnější. V závěru na hřiště přišel střídající Sládek, který se hned nachomýtl ke sraženému centru a utkání jediným gólem rozhodl.

Vlašim zaskočila brzká penalta

V osmé minutě zahrál vlašimský Patka na brankové čáře rukou a dostal červenou kartu. K penaltě se postavil Černý a nemýlil se. Fotbalisty hostí takový úvod hodně zaskočil, zatímco domácí v klidu kombinovali a dostávali se do dalších šancí.

V 31. minutě poslal ze skrumáže v pokutovém území Vlašimi míč do sítě Hochmeister. Krátce po zahájení druhé půle se hlavou prosadil Pilař a stejným způsobem přidal Černý po rohu čtvrtý gól. Domácí poté už přece jen polevili, ale Vlašim přesto skórovat nedokázala.

20. kolo druhé fotbalové ligy
Čáslav - Vítkovice 0:1 (0:0)
Branka: 86. Sládek. Rozhodčí: Možíš - Pospíšil, Novák. ŽK: Pilař, Šisler - Ujčík, Cverna, Kovář. Diváci: 452.
Čáslav: Poštulka - Kotrba, Haniak, Ricka, Špidlen - Hašek (49. Pacák), Hlava (64. Šisler), Pilař (75. Džafič), Kunášek - Fikejz, Pešír. Trenér: Frťala.
Vítkovice: Vaško - R. Vlk, Čelůstka, Cverna, Juřátek - Mach, Kovář (77. Janda), Motyčka, Rygel - Ujčík (68. Hritz), Drábek (85. Sládek). Trenér: L. Vlk.
Hradec Králové - Vlašim 4:0 (2:0)
Branky: 8. z pen. a 61. Černý, 31. Hochmeister, 51. Pilař. Rozhodčí: Hájek - Filípek, Štěrba. ŽK: Hochmeister, Pilař - Süsser, Schuster. ČK: 8. Patka (Vlašim).
Hradec: Lindr - Wozniak, Chleboun, Němeček - Rezek, Fischer, Hochmeister, Poděbradský (72. Janoušek) - Pilař (55. Tomašák), Černý (65. Dorotík), Dvořák. Trenér: Kotal.
Vlašim: Toma - Schuster, Kropík, Patka, D. Nešpor - Štochl (67. Markovič), Pokorný, Süsser (46. M. Nešpor), Jungr, Vebr - Svátek (63. Petr). Trenér: Nádvorník.

Reklama