Hlavní obsah

Vlašim přehrála Hlučín a má klid od bojů o záchranu

SOKOLOV

Fotbalisté Vlašimi ve druhé lize snadno zvítězili 3:0 nad Hlučínem a mají klid od záchranářských bojů. Na sestupová místa mají již jedenáctibodový náskok. O branky se zasloužili bývalí ligoví hráči Svátek s Jungrem a obránce Daniel Nešpor.

Článek

Vlašim byla proti trápícímu se Hlučínu od začátku jasně lepší. Na kraji zálohy se dařilo především Jungrovi. Faul na něj ve vápně však rozhodčí jako penaltový neposoudil, odchovanec Sparty si s tím hlavu nelámal a záhy centrem našel hlavu skórujícího Svátka.

Další šance domácích zůstávaly nevyužity, až do 64. minuty, kdy v rohu vápna napřáhl znovu Jungr a vedení zvýšil. Do třetice se Jungr blýskl pět minut před koncem, když z rohového kopu připravil gól pro Nešpora.

Sokolov zdolal Duklu až brankou v závěru

Fotbalisté Sokolova si díky vítězství 1:0 nad pražskou Duklou pojistili čtvrté místo ve druhé lize. O jedinou branku kvalitního utkání se postaral v 79. minutě obránce Studík.

Úvodní minuty patřily domácímu Baníku, jehož tlak vyvrcholil střelou Mliky, kterou Svoboda v brance Dukly na poslední chvíli stačil vyrazit mimo tři tyče. Hra se poté vyrovnala a hráči Dukly zahrozili přímým kopem Malého, jehož pokus vyrazil Zacharda. Po půlhodině hry přišla největší šance Baníku v první půli. Mlika vysunul za obranu nabíhajícího Čadu, který ale nastřelil jen brankáře Dukly.

Pět minut před koncem poločasu měli ke gólu hodně blízko i Pražané. Svatonský využil chyby domácího stopera, postupoval sám na branku, ale při kličce brankáři Sokolova po vzájemném střetu upadl a nedokázal zakončit.

Druhý poločas již tolik šancí nenabídl. Baník si postupem času dokázal vypracovat větší územní převahu, kterou nakonec zužitkoval. Tlak Sokolova vygradoval v 79. minutě, kdy Čadův přímý kop tečoval do břevna Mlika a odražený míč do branky Dukly dopravil Studík.

Sparťanské béčko doma remizovalo 0:0 s Mostem

Fotbalisté rezervního týmu pražské Sparty doma počtvrté za sebou bodovali, když v rámci 21. kola druhé ligy uhráli bezbrankovou remízu s Mostem. Posíleni o pětici hráčů patřících na soupisku A týmu sice měli herně navrch, ovšem své šance nevyužili. Nadále tak zůstávají v bezprostředním nebezpečí sestupu, na patnáctou Čáslav mají náskok tří bodů, ovšem o dva odehrané zápasy více.

Výběr Zdeňka Svobody pro duel s Mostem posílili z prvního týmu brankář Kozáčik, Kovba, Krejčí, Folprecht a Jurdík. V úvodu se to však na hře Sparty moc neprojevilo. Oba týmy sráželo množství nepřesností a hrstka diváků na stadionu Evžena Rošického na Strahově tak sledovala spíše boj. Povedenou ranou zahrozil až Folprecht, ale brankář Paleček jeho pokus vytáhl.

Neujaly se ani pokusy hostů. Rosendo si hlavičkou nepřišel na Kozáčika a lépe se nevedlo ani Knakalovi, který nejprve mířil těsně vedle a poté trefil i břevno sparťanské branky.

I ve druhé půli se oba týmy soustředily především na to neudělat chybu. Hosté hrozili především po rohových kopech, které ale sparťanské obrana stačila odvracet. Rozhodnout mohl deset minut před koncem utkání střídající Jan Kadlec, který ale v jasné šanci po centru Putze mířil hlavou jen do středu branky. V poslední minutě pak v další šancí minul.

Čáslav čeká na výhru už deset zápasů, v Opavě remizovala

Fotbalisté Čáslavi protáhli své čekání na vítězství v druhé lize již na deset zápasů. V 21. kole remizovali 1:1 v Opavě a alespoň ukončili sérii sedmi porážek. Nadále však zůstávají na sestupové patnácté příčce, dva body za sparťanskou rezervou a Hlučínem.

Hosté začali lépe. V 9. minutě se opřel do míče Šisler a z 30 metrů trefil tyč, od které se míč odrazil do gólmana Nováka a přešel brankovou čáru. O chvíli později se Halaška prodral přes dva obránce, byl faulován, ale rozhodčí ponechal výhodu a Halaška minul prázdnou branku.

Domácí vyrovnali ve 27. minutě, když se Gonda zbavil na hranici šestnáctky obránce a přízemní střelou překonal Poštulku.

Další šance přišly až po změně stran. V 65. minutě pronikl Hašek po levé straně a jeho tečovanou střelu gólman Novák vyrazil. Domácí mohli jít do vedení v 68. minutě, ale Partyšovu střelu Poštulka kryl. Pak měli domácí štěstí, když gólman Novák vyrazil skákavou střelu jen před sebe, ale obránci stačili míč odkopnout. V nervózním závěru měli domácí převahu, ale brankové příležitosti si nevypracovali.

Sokolov - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branky: 79. Studík. Rozhodčí: Drábek - Košec, Teuber. ŽK: Kura, Mlika - Malý. Diváci: 1580.
Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík - Podrazký (71. Habai), Čada, Javorský, Vaněček (87. Janáček) - Mlika, Radzinevičius (63. Duchnič). trenér: Purkart.
Dukla Praha: Svoboda - Šmíd, Pospíšil, Vorel, Mičic - Šiml (87. Kučera), Gedeon, Malý, Svatonský (78. Berger), Kulvajt (62. Hanousek) - Chigou. Trenér: Kozel.
Sparta Praha B - Most 0:0
Rozhodčí: Adam - Gallo, Čecháček. ŽK: Švec, Nádeníček - Fleišman, Nesvadba, Jedinák, Paleček. Diváci: 219.
Sparta B: Kozáčik - Sus, Švec, Doležal, Belaid - Glaser (78. J. Kadlec), Folprecht, Kovba (46. Rada), Krejčí - Putz, Nádeníček (69. Jurdík). Trenér: Svoboda.
Most: Paleček - Knakal, Nesvadba, Sigmund (67. Hofmann), Fleišman - Jendruščák, Běloušek, Rosendo, Jedinák - Hora (90.+2 Bohata), Rusetskij (78. Frnoch). Trenér: Pulpit.
Opava - Čáslav 1:1 (1:1)
Branky: 27. Gonda - 9. Šisler. Rozhodčí: Býma - Moláček, Štěrba. ŽK: Partyš, Gonda, Furik - Dobal. Diváci: 1948.
Opava: Novák - Kolinek, Uvíra, Mezlík, Čáp - Partyš, Furik, Gonda, Zapletal - Klesnil, Halaška (19. Schaffartzik). Trenér: Horák.
Čáslav: Poštulka - Nitranský, Pilař, Ricka, Růžička - Dobal, Šisler (61. Pešír), Haniak, Hlava, Hašek (74. Pacák) - Džafič (61. Fikejz). Trenér: Frťala.
Vlašim - Hlučín 3:0 (1:0)
Branky: 28. Svátek, 64. Jungr, 85. D. Nešpor. Rozhodčí: Královec - Slavík, Kubáň. ŽK: Schuster - Žižka, Bogdaň. Diváci: 850.
Vlašim: Toma - Schuster, Kropík, M. Nešpor, D. Nešpor - Vebr, Pokorný (70. Švamberg), Süsser, Jungr - Svátek (87. Štochl), Markovič (62. Petr). Trenér: Nádvorník.
Hlučín: Hanuš - Bogdaň, Žižka (82. Bartošák), Šiklič, Švrček - Mozol (46. Sokol), Javorek, Dzierzega, Dohnálek - Dobeš (68. Ondrušík), Hrtánek. Trenér: Daněk.

Reklama

Související témata: