Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína po osmi zápasech prohráli, nestačili na Žižkov

PRAHA

Fotbalisté Zlína po osmi zápasech poznali hořkost porážky. V 21. kole druhé ligy v neděli na hřišti Žižkova prohráli 0:2 a promarnili možnost posunout se do čela tabulky. Pokud navíc Ústí nad Labem porazí Třinec, klesnou z druhé na třetí příčku.

Článek

Hráči Viktorie už v úvodu zápasu potvrdili, že v domácím prostředí to proti Zlínu umí. Ve druhé minutě se trefil Zdeněk Koukal a také zbytek poločasu se odehrával v režii Viktorie. Po přestávce sice Zlín několikrát zahrozil, ale pojistku přidal dvě minuty před koncem střídající Ladislav Martan. Moravané tak pod žižkovským vysílačem neuspěli ani na osmý pokus.

Ústí nad Labem porazilo Třinec 2:1 a vrátilo se do čela tabulky. O výhře Severočechů rozhodl brankou čtyři minuty před koncem záložník Jan Martykán.

Ústí využilo zaváhání dosavadního lídra Zlína, který prohrál na Žižkově. V čele tabulky mají svěřenci trenéra Svatopluka Habance 47 bodů stejně jako druhý Hradec Králové a na prvním místě jsou díky lepšímu skóre. Zlín ztrácí jeden bod.

Severočeši se ujali vedení v deváté minutě, kdy se po sérii rohových kopů prosadil ukrajinský útočník Pavlo Rudnickij, jehož střelu třinecký gólman chytil až za brankovou čárou. Hosté sice ještě do přestávky získali převahu, ale vyrovnat se jim podařilo až v 72. minutě, kdy se trefil Petr Joukl.

Závěr zápasu patřil domácím, kteří v poslední patnáctiminutovce soupeře přitlačili. Dvě jasné šance nejprve promarnil Martin Jindráček, o výhře Ústí rozhodl v 86. minutě Martykán.

Karviná ani na pátý pokus nevyhrála

Fotbalisté Karviné se ani na pátý pokus nedočkali na jaře vítězství. Před vlastními fanoušky remizovali 1:1 s Jihlavou.

Domácí mohli otevřít skóre už v osmé vteřině, kdy jihlavskou branku ze dvou metrů netrefil Mišinský. O osm minut později jeho zaváhání potrestal Zelinka, který poslal hosty do vedení.

Karviné se podařilo vyrovnat ve 23. minutě, kdy se prosadil Opic. Stoprocentní šanci poté zahodil jeho spoluhráč Milosavljev. Dvě minuty před koncem zachránil hostům bod obránce Tlustý, který na brankové čáře zastoupil překonaného gólmana Uvarenka.

Viktoria Žižkov - Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 2. Koukal, 86. Martan. Rozhodčí: Damková - Chytil, Handlíř. Bez karet. Diváci: 1324.
Žižkov: Hruška - Šťastný (85. Janek), T. Procházka, Balík, Vepřek - Koukal (81. Vaculík), Zengue, Culek, Novák, Pulkert - Kalod (63. Martan). Trenér: Petržela.
Zlín: Skácel - Malcharek (42. Pazdera), Malý, Zbožínek, Jelínek - Švach (20. Lukaštík), Abraham, Šmahaj, Novák (63. Bača) - Kroupa, Žůrek. Trenér: Minář.
Ústí nad Labem - Třinec 2:1 (1:0)
Branky: 9. Rudnickij, 86. Martykán - 72. Joukl. Rozhodčí: Ardeleánu - Drastík, Santarius. ŽK: Zachariáš - Hanus, Chlebek. Diváci: 765.
Ústí nad Labem: R. Novák - Hyčka, Džuban, Valenta - Rudnickij (75. Franc), Zachariáš, Martykán, Volek - Brožík (64. Benčík), Melunovič (90. Šmrha), Jindráček. Trenér: Habanec.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Bednerek - Malíř, Ceplák, Hanus (60. Kobylík), Hupka, Eismann (89. Byrtus) - Doležal (80. Onuchukwu), Joukl. Trenér: Kula.
Karviná - Jihlava 1:1 (1:1)
Branky: 23. Opic - 8. Zelinka. Rozhodčí: Kocián - Tacina, Adámková. ŽK: Buryán - Gabriel, Zelinka. Diváci: 2288.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Suchý (75. Buryán), Staš, Jursa - Ciku (57. Ficek), Kostoláni, Pavlík, Milosavljev - Opic, Mišinský (64. Gottwald). Trenér: Kalvoda.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Dort (38. Krutý), Karlík, Görner, Zelinka (80. Veselý) - Mašanovic, Franěk (62. Dolejš). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: