Hlavní obsah

Tenisté na finále nedosáhli

Daniela Bedáňová s Jiřím Novákem finále Hopmanova poháru hrát nebudou. O jejich neúčasti rozhodla prohra s australským párem Moliková-Hewitt, kteří obsadili první místo ve skupině B a v sobotu se utkají s vítězem duelu Belgie-USA.

Foto: ČTK

Tenisté Daniela Bedáňová (vzadu) a Jiří Novák se do finále Hopmanova poháru neprobojovali.

Článek

O výsledku dnešního utkání rozhodla závěrečná smíšená čtyřhra, kterou Bedáňová s Novákem prohráli až v super tie-breaku třetího setu 4:10, třebaže podle oficiální internetové stránky turnaje měli za stavu 6:4 a 5:3 mečbol. Sadu však nakonec prohráli 5:7. Ve dvouhrách před tím Bedáňová podlehla Alicií Molikové 6:7 a 5:7, zatímco Novák zdolal světovou jedničku Lleytona Hewitta 2:1 na sety.

Novák udolal Hewitta

V úvodní dvouhře prohrála Bedáňová i přesto, že v první sadě vletěla na dvorec jako uragán a za stavu 5:1 měla setbol. Ten ale neproměnila, o náskok postupně přišla a tie-break prohrála 3:7. Výkon Molikové označila agentura Reuters za heroický; čtyřiadevadesátá hráčka žebříčku WTA stále ještě v soutěži neztratila ani set, přestože nastoupila i proti světové osmičce Daniele Hantuchové ze Slovenska.

Duel Nováka s prvním hráčem světového žebříčku Hewittem pak skončil nečekaným vítězstvím českého tenisty ve třech setech. Sedmý hráč světa Novák v utkání proti favorizovanému Australanovi dominoval, domácí tenista ovládl jen druhou sadu. Australané tak před svými fanoušky v Perthu dosud prohráli jediný zápas.

"Je to jedno z největších vítězství mého života. A přišlo v pravý čas," pochvaloval si český reprezentant. "Dařilo se mi hrát rychle a asi jsem dnes byl o trochu lepší než Lleyton," řekl podle agentury Reuters.

Italové skupinu nezvládli

V utkání o třetí místo ve skupině B zvítězili Slováci nad Itálií 3:0. Ve dvouhrách neprohráli Daniela Hantuchová a Dominik Hrbatý se svými soupeři ani set, takže závěrečná smíšená čtyřhra se pak hrála už jen ve zkrácené podobě, do osmi vítězných gamů. Italská dvojice tak zakončila turnaj v Perthu s třemi porážkami.

Reklama