Hlavní obsah

Dukla ztratila dva body na Julisce s Opavou, Viktorka všechny v Jihlavě

PRAHA

Remízou 1:1 skončil druholigový zápas fotbalistů pražské Dukly a Opavy. Hosty poslal do vedení v 16. minutě Schaffartzik, o sedm minut později vyrovnal střelou zdálky Malý. Ve večerním zápase odevzdal druhý pražský klub Viktoria Žižkov po prohře 0:2 všechny body v Jihlavě.

Článek

V utkání týmů ze středu tabulky začala lépe Opava a po čtvrthodině hry poslal Schaffartzik po Čápově centru míč hlavou do sítě. Pražané ale zanedlouho vyrovnali, když odražený míč napálil za šestnáctkou Malý a trefil se přesně k pravé tyči.

Před poločasem se sám před gólmanem neprosadil domácí Chigou, po změně stran netrefili branku Dukly Uvíra ani Klesnil. Čtvrt hodiny před koncem se po rychlém útoku Dukly dostal míč na malém vápně k Šimlovi, ale ani on ho nedokázal poslat do sítě. Gedeonovu střelu k tyči pak zneškodnil opavský brankář Novák a definitivně pojistil svému mužstvu bod.

Karlík a Mešanovič zajistili Jihlavě výhru

Góly Karlíka a Mešanoviče zajistily fotbalistům Jihlavy výhru 2:0 v utkání s Viktorií Žižkov. Vysočina tak prodloužila sérii bez porážky na čtyři zápasy a v tabulce se ke svému dnešnímu soupeři přiblížila na tři body.

Oba týmy se po většinu prvního poločasu trápily, a tak se hra odbývala převážně mezi šestnáctkami. Když už se zdálo, že úvodní dějství skončí bez branek, nacentroval od rohového praporku do vápna Krutý a kapitán Karlík poslal ukázkovou rybičkou Jihlavu do vedení.

Hned po pauze se sám na Hrušku řítil Dolejš, ale žižkovského gólmana nepřekonal. Vyrovnat mohl v 59. minutě po Kalodově přiťuknutí exjihlavský Vaculík, ale z hranice velkého vápna nasměroval svou střelu těsně mimo Uvarenkovy tyče.

O 12 minut později Gabriel v hlavičkovém souboji vybojoval míč a ideální přihrávkou mezi pražskými zadáky poslal do úniku Mešanoviče, jenž si tváří v tvář hostujícímu gólmanovi věděl rady. Alespoň snížit mohl v závěru Zengue, ale z malého vápna orazítkoval jen tyč domácí branky.

22. kolo druhé fotbalové ligy
Dukla Praha - Opava 1:1 (1:1)
Branky: 23. Malý - 16. Schaffartzik. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Koval. ŽK: Gedeon - Mezlík, Čáp, Klesnil. Diváci: 250.
Dukla: Svoboda - Vorel, Šmíd, Mičic - Hašek, Gedeon, Šiml, Malý, Berger (61. Kulvajt) - Chigou (73. Vrána), Svatonský (83. Hanousek). Trenér: Kozel.
Opava: Novák - Mezlík, Uvíra, Čáp - Wirth, Kolínek (64. Horka), Schaffartzik, Gonda, Zapletal - Klesnil (90. Tkadleček), Korčián (46. Bíro). Trenér: Horák.
Jihlava - Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 45. Karlík, 71. Mešanovič. Rozhodčí: Ochotnický - Moudrý, Urban. ŽK: Krutý, Karlík - Procházka. Diváci: 1250.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Dolejš (60. Zelinka), Görner, Karlík, Krutý (89. Gába) - Mešanovič, Franěk (74. Veselý). Trenér: Urban.
Žižkov: Hruška - Šťastný, Procházka, Balík, Vepřek - Culek, Novák (69. Martan), Vaculík - Koukal (83. Kočí), Kalod, Pulkert (52. Zengue). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: