Hlavní obsah

Hradec Králové se prostřílel do čela druholigové tabulky

PRAHA

Fotbalisté Hradce Králové vedou druhou ligu. Do čela je vynesla nedělní vysoká domácí výhra 5:0 nad Sokolovem, po níž mají lepší skóre než dosud vedoucí Ústí nad Labem.

Článek

Hradec svého soupeře od začátku zatlačil do obrany. V osmé minutě srazil Šmerda v pokutovém území Pilaře a pokutový kop proměnil Černý. Další domácí šance se neujaly, ale hned po přestávce přišla třígólová hradecká smršť, když se během necelých deseti minut trefili Pilař, Černý z další penalty a Dvořák.

Střelecký koncert Východočechů pak v 73. minutě zakončil po pohledné kombinační akci opět Dvořák. Další góly ještě mohli v závěru přidat Poděbradský, Tomašák a Fischer, ale skóre se už nezměnilo. Přesto vysoké vítězství vyneslo Hradec do čela druhé ligy.

Noví trenéři slavili vítězství

Fotbalisté Čáslavi se dočkali po 11 zápasech vítězství, když porazili 3:2 hosty z Třince, a úspěšný debut si připsal trenér Martin Hřídel, který v týdnu nahradil Zdenka Frťalu. V brance přitom poprvé stál Tomáš Fryšták, naopak mimo hru zůstali nemocní Poštulka, Hašek a Pilař.

Domácí vedli už po pěti minutách, kdy faul brankáře Lipčáka ve vápně potrestal Šisler. Povedlo se mu to ale až napodruhé, poté co k němu jeho střelu z penalty gólman vyrazil. Stejný hráč už ve 21. minutě zvýšil a ještě než odezněla domácí radost, bylo to 3:0 díky Kunáškově hlavičce po centru Fikejze.

Hosté ale nesložili zbraně a ještě před uplynutím půlhodiny hry Malíř lobem překonal Fryštáka. Hosté pak měli převahu, ale dlouho z ní těžili jen rohové kopy a centry. Až v 63. minutě po rohovém kopu Byrtus našel v pokutovém území úplně volného Malíře, kterému stačilo nastavit nohu, a bylo to jen o gól. Další šance už ale měli jen domácí, první jarní vítězství si už vzít nenechali a opustili předposlední příčku v tabulce.

Vítězstvím začal i nový trenér Karviné Jiří Balcárek. Jeho svěřenci porazili Vlašim 3:0. Balcárek domácí sestavou pořádně zahýbal. Na lavičce zůstali sedět Kafka, Opic, Ficek, Čeman i Suchý. Na silně podmáčeném terénu v první půli předváděly oba celky jen průměrný výkon, domácí sice měli dvě vyložené brankové šance, ale Gottwald ani Milosavljev je neproměnili.

Po změně stran Slezané přidali na důrazu a byli i kombinačně lepší. Také střelecky se jim začalo dařit: první gól vstřelil Jursa a o 19 minut později se prosadil i Milosavljev. V 89. minutě se promoklí diváci dočkali nejkrásnější akce zápasu. Ficek přihrál Opicovi a ten trefil horní roh Tomovy branky. Karvinští tak po sedmi utkáních získali tři body a postoupili v tabulce na desáté místo.

22. kolo druhé fotbalové ligy
Karviná - Vlašim 3:0 (0:0)
Branky: 59. Jursa, 78. Miloslavljev, 89. Opic. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Hojsík. ŽK: Mišinský, Milosavljev - Veselý, Jungr, Pokorný. Diváci: 1410.
Karviná: Kučera - Jursa, Hoffmann, Buryán, Staš - Milosavljev (83. Kostoláni), Mišinský, Pavlík, Tchami (46. Ficek), Ciku - Gottwald (57. Opic). Trenér: Balcárek.
Vlašim: Toma - Veselý (76. Švamberg), M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor - Štoch, Süsser, Jungr, Veber - Petr (46. Pokorný), Svátek (71. Markovič). Trenér: Nádvorník.
Čáslav - Třinec 3:2 (3:1)
Branky: 5. a 21. Šisler, 22. Kunášek - 27. a 63. Malíř. Rozhodčí: Adam - Wilczek, Adámková. ŽK: Ptáček, Pešír, Hlava - Lipčák, Malíř, Buzek. Diváci: 302.
Čáslav: Fryšták - Kotrba, Ptáček, Ricka, Růžička - Kunášek, Šisler, Haniak, Fikejz (78. Špidlen) - Hlava (90.+1 Dobal), Pešír (89. Džafič). Trenér: Hřídel.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič, Buzek, Kuděla, Bednarek (57. Eismann) - Malíř, Hanus, Maroši, Byrtus - Joukl (73. Onuchukwu), Doležal (81. Matůš). Trenér: Neček.
Hradec Králové - Sokolov 5:0 (1:0)
Branky: 8. a 53. Černý obě z pen., 59. a 73. Dvořák, 50. Pilař. Rozhodčí: Matějek - Handlíř, Drastík. ŽK: Šmerda, Knakal (oba Sokolov). Diváci: 1993.
Hradec Králové: Šimon - Kasálek, Chleboun, Wozniak, Rezek - Poděbradský, Fischer, Hochmeister (80. Nemček), Pilař (59. Tomašák) - Černý (68. Dorotík), Dvořák. Trenér: Kotal.
Sokolov: Zacharda - Knakal, Kura, Studík, Hanzlík - Podrazký, Čada, Šmerda (38. Habai), Vaněček - Pilař (88. Duchnič), Mlika (68. Radzinevičius). Trenér: Purkart.

Reklama

Související témata: