Hlavní obsah

Hradec pošesté za sebou vyhrál a kráčí za postupem

PRAHA

Fotbalisté Hradce Králové udělali další krok za postupem do nejvyšší soutěže. V 23. kole druhé ligy zvítězili na Strahově nad B-týmem Sparty 2:0 a připsali si tak již šestou výhru v řadě. V čele tabulky tak mají tříbodový náskok před Ústím nad Labem a dokonce již šestibodový na třetí Zlín, který jen remizoval ve Vlašimi.

Článek

Hradec měl na Spartě skvělý vstup do zápasu. Již po deseti minutách otevřel skóre Dvořák a záhy nato zvýšil Pavel Černý. Pro něj to byl již sedmý zásah v posledních šesti zápasech a celkově 13. gól sezóny. V čele tabulky střelců se tak dotáhl na vlašimského Bálka.

Po změně stran mohl své konto ještě navýšit, ovšem domácí brankář Pávek mu chytil pokutový kop, který sám faulem zavinil. Sparta toho mohla využít, ovšem Krejčí ani Kalouda ve velkých šancích hlavou neuspěli. Sparťané jsou tak stále v bezprostředním ohrožení sestupu, tři body nad předposledním Hlučínem.

Čáslav překvapivě vyhrála v Sokolově a přiblížila se záchraně

Fotbalisté Čáslavi získali cenné tři body vítězství 2:0 na půdě čtvrtého Sokolova. Díky tomu se na čtyři body odpoutali od sestupových pozic. Zároveň se tak potvrdilo kouzlo nového trenéra Martina Hřídela, který dovedl Čáslav k výhře i v druhém utkání po nástupu do funkce, přičemž tým přebíral v době, kdy nevyhrál jedenáct zápasů za sebou. Vyhrát v Sokolově se přitom v této sezóně dosud povedlo jen kandidátům na postup Hradci Králové a Zlínu.

Sokolov v posledních zápasech rychle inkasoval a tento syndrom si přinesl i do domácího zápasu s Čáslaví. Přitom domácí začali dobře. Už ve 2. minutě mohl poslat Sokolov do vedení Mlika, ale z voleje přestřelil. Jenže ve 13. minutě přišla chvíle čáslavského Petra Kunáška. Z přímého kopu zamířil do vzdálenější šibenice a brankář Zacharda byl bez šance.

Poté už útočili jen sokolovští hráči, kteří si vypracovali i několik nebezpečných šancí. Vyrovnávací gól měl na hlavě Studík, ale jeho hlavička se od tyče odrazila jen do rukou brankáře Fryštáka. Krátce před koncem poločasu se do role střelce mohl pasovat Pilař, ale jeho hlavičku gólman Čáslavi reflexivně vyrazil. Následnou dorážku pak Radzinevičius napálil z malého vápna nad branku.

Baník vstoupil do druhého poločase se snahou vyrovnat. Blízko k brance měl opět Pilař. Jenže i tentokrát jeho hlavičku směřující pod břevno skvěle vyrazil brankář Čáslavi. Když se nepodařilo skórovat Baníku, vzali si slovo opět hosté. Nejdříve pálil tvrdě Kunášek a gólman Sokolova jeho střelu vyrazil na tyč. Po hodině hry zahrál Kunášek standardní situaci až na zadní tyč, kde míč do sítě hlavou dopravil Špidlen.

Domácí se po zbytek zápasu snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale jejich útočná snaha působila hodně marně a v zakončení si počínali velmi nepřesně. Čáslavští mohli přidat i další branky, ale střelu Pešíra na brankové čáře zastavil svým tělem Čada a Špidlenovu střelu v posledních minutách vyrazil Zacharda.

Most popáté neprohrál

Fotbalisté Mostu ani popáté za sebou nenašli přemožitele. V utkání 23. kola druhé ligy si odvezli bod z Třince za bezbrankovou remízu. Potvrdili tak, že na hřištích soupeře se jim střelecky nedaří, když z posledních šesti duelů venku vstřelili jen dva góly. Pro oba týmy to byla třetí bezbranková remíza ze sedmi jarních duelů.

Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, ale v koncovce jim chybělo štěstí. Hlavně pak v závěru při střelách Cepláka a Hupky, které hostující obránci vykopávali za překonaným brankářem z brankové čáry. Předtím ještě Joukl trefil hlavou tyč.

Pět minut před koncem si mohl výhru zajistit i Most, ovšem Loosovu střelu k tyči po dlouhém sprintu dokázal brankář Lipčák vytěsnit. I tak byli s dělbou bodů spokojenější hosté, což potvrdil po skočeném utkání jejich trenér Martin Pulpit.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Hradec Králové 0:2 (0:2)
Branky: 10. Dvořák, 13. Černý. Rozhodčí: Královec - Slavík, Drastík. ŽK: Pávek, Polom. Diváci: 408.
Sparta B: Pávek - Droppa, Sus, Švec, Polom - Glaser (53. Belaid), Rada, Folprecht (46. J. Kadlec), Kalouda, Krejčí - Jurdík (46. Nádeníček). Trenér: Svoboda.
Hradec Králové: Lindr - Kasálek, Chleboun, Wozniak, Rezek - Poděbradský, Fischer, Janoušek, Pilař (79. Tomašák) - Černý (90. Dorotík), Dvořák (66. Karal). Trenér: Kotal.
Sokolov - Čáslav 0:2 (0:1)
Branky: 13. Kunášek, 61. Špidlen. Rozhodčí: Ardeleánu - Zlámal, Novák. ŽK: Radzinevičius, Mlika, Habai, Duchnič, Studík - Haniak, Fikejz, Kunášek, Růžička, Špidlen, Ptáček. Diváci: 1320.
Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík (65. Habai) - Podrazký, Čada, Pilař (70. Janáček), Vaněček - Radzinevičius (62. Duchnič), Mlika. Trenér: Purkart.
Čáslav: Fryšták - Kotrba, Ptáček, Ricka, Růžička - Kunášek, Šisler, Haniak, Fikejz (54. Špidlen) - Hlava (88. I. Hašek), Pešír. Trenér: Hřídel.
Třinec - Most 0:0
Rozhodčí: Kocián - Chytil, Peřina. ŽK: Joukl, Chlebek (oba Třinec). Diváci: 560.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek (77. Hupka), Kuděla, Bednárek - Malíř, Ceplák, Kobylík, Eismann (84. Brytus) - Joukl, Doležal (58. Szmek). Trenér: Neček.
Most: Paleček - Knakal, Bodeček, Nesvadba, Fleišmann - Sigmund (46. Andrei, 90. Jendruščák), Hofmann, Jedinák, Rosendo - Loos, Hora (65. Ruseckij). Trenér: Pulpit.
Opava - Jihlava 1:2 (1:0)
Branky: 12. Partyš - 59. Mešanovič, 72. Dolejš. Rozhodčí: Zelinka - Čecháček, Szarowski. ŽK: Klesnil, Čáp, Bíro - Franěk, Gába. Diváci: 1431.
Opava: Novák - Kolínek, Uvíra (84. Korčian), Mezlík (69. Cigánek), Čáp - Partyš, Zapletal, Furik, Gonda, Schaffarzik (75. Bíro) - Klesnil. Trenér: Horák.
Jihlava: Uvarenko - Da Silva (86. Caha), Tlustý, Šimáček, Gavrič - Zelinka (26. Dolejš), Karlík, Görner, Gába - Franěk (84. Veselý), Mešanovič. Trenér: Urban.
Vlašim - Zlín 1:1 (1:1)
Branky: 21. Jungr - 31. Bača. Rozhodčí: Býma - Lhoták, Lakomý. ŽK: Bača, Vozábal (oba Zlín). Diváci: 850.
Vlašim: Toma - Schuster, Kropík, M. Nešpor, D. Nešpor - Vebr, Pokorný, Jungr (90. Veselý), Štochl - Petr, Svátek (79. Markovič). Trenér: Nádvorník.
Zlín: Skácel - Pazdera, Kroča, Malý, Jelínek (72. Lukaštík) - Vozábal, Abraham, Šmahaj, Elšík (30. Bača) - Kroupa (40. Švach), Žůrek. Trenér: Minář.

Reklama