Hlavní obsah

Ústečtí fotbalisté zdolali Karvinou a vzdálili se Zlínu

PRAHA

Fotbalisté Ústí nad Labem vydřeli ve 23. kole druhé ligy vítězství 2:1 nad Karvinou a bodově se dotáhli na vedoucí Hradec Králové. Před třetím Zlínem mají nyní Severočeši šestibodový náskok.

Článek

Ústí protrhlo vysoce pasivní bilanci s Karvinou, s kterou dosud v druhé lize třikrát prohrálo při celkovém skóre 1:7. Do zápasu přitom vstoupili lépe hosté a vytvořili si tlak, v 23. minutě zlikvidoval ústecký brankář Novák včasným vyběhnutím Gottwaldův únik.

O sedm minut později dostal Karvinou do vedení Ciku, který zůstal nekrytý v domácí šestnáctce a střelou k tyči překonal Nováka. Už za necelou minutu ale bylo vyrovnáno, když po rozehrání míče ve středu hřiště přenesl Benčík hru na pravou stranu a nabíhající Melunovič hlavou skóroval.

Těsně před přestávkou vsítil ústecký stoper Valenta po rohovém kopu vítěznou branku svého týmu a je nejlepším jarním střelcem Severočechů. Po přestávce si hosté vytvořili převahu, ale selhávali v koncovce. I domácí mohli přidat gól, ale v 87. minutě zmařil karvinský brankář Kučera šanci Rudnyckého.

Trenér vítězů Svatopluk Habanec po utkání prohlásil, že Ústí dnes nehrálo dobře a vázla mu kombinace. "Vítězství jsme vydřeli a kráčíme dál za postupovým cílem. Hradec Králové je na jaře jasně nejlepší a náš náskok před Zlínem chceme udržet, ale musíme bojovat v každém dalším zápase," řekl ČTK.

Dva góly v závěrečné desetiminutovce nic nezměnily na dělbě bodů mezi fotbalisty Viktorie Žižkov a Hlučína. Na trefu domácího Kaloda z 84. minuty totiž záhy odpověděl hlučínský náhradník Ondrušík a vyrovnal na konečných 1:1. Pražané mohli vyhrát, ale v duelu s předposledním týmem tabulky předtím neproměnili penaltu.

Viktoria se od začátku tlačila vpřed a nepouštěla soupeře do šancí, chyběla jí však důraznější koncovka. Mírné oživení přineslo až střídání v 60. minutě. Čtvrt hodiny před koncem pak rozhodčí nařídil po souboji Kaloda s Žižkou v pokutovém území Hlučína penaltu, ale Procházka ji střelou doprostřed branky neproměnil.

Krátce nato však Kalod přece jen hlavou otevřel skóre, jenže hlučínské vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Po standardní situaci nechala žižkovská obrana před bránou volného Ondrušíka a střídající hráč zachránil hostům bod.

Druhá fotbalová liga - 23. kolo:
Žižkov - Hlučín 1:1 (0:0)
Branky: 84. Kalod - 87. Ondrušík. Rozhodčí: Hrubeš - Košec, Marek. ŽK: Vepřek, Procházka, Vaculík - Bogdaň, Gulajev, Žižka. Diváci: 1264.
Žižkov: Hruška - Šťastný, Brabec, T. Procházka, Vepřek - Koukal (60. Pulkert), Culek, Novák (83. Schneider), Zengue - Vaculík (60. Martan), Kalod. Trenér: Petržela.
Hlučín: Valeš - Dohnálek, Bogdaň, Švrček, Bartošák - Dobeš (67. Ondrušík), Hrtánek, Javorek, Žižka - Gulajev, Dzierzega (68. Koubek). Trenér: Daněk.
Ústí nad Labem - Karviná 2:1 (2:1)
Branky. 31. Melunovič, 45. Valenta - 30. Ciku. Rozhodčí: Jílek - Jiřík, Štěrba. ŽK: Brožík - Gottwald. Diváci: 964.
Ústí n. L.: R. Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Kaňa - Franc (57. Rudnyckyj), Martykán, Volek (86. Šmrha), Benčík - Jindráček, Melunovič (74. Brožík). Trenér: Habanec.
Karviná: T. Kučera - Jursa, Hoffmann, Buryán, Staš (72. Opic) - Milosavljev, Ciku, Mišinský (62. Kostoláni), Pavlík, Ficek (46. Tchami) - Gottwald. Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: